Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.11.2018 09:15

November nabitý podujatiami


Máša a medveď na ľade - ilustračný výrez plagátu


I počas chladnejšieho novembrového počasia sa obyvatelia a návštevníci regiónu môžu tešiť na víkend plný podujatí pre malých i veľkých, - hovorí výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.


Tento víkend tu máme Festival slobody,Ples strašidielok, Prehliadka modranského cintorína,Staromestské Martinské hody, Cestovateľský festival Cestou necestou, Tanečný dom so Skaličanom,Po stopách Huncokárov, Sladká sobota na zámku, Chute Malých Karpát,Máša a Medveď na ľade, Lektorský výklad k výstave Z kruhu von, Čarovný Svätý Jur a Slávnostné otvorenie bunkra nad Klepáčom.

Od 5. do 10. novembra sa koná Festival Slobody, ktorý nám pripomína obdobie neslobody na Slovensku. Počas programu plného filmov, výstav, divadelných prestavení a diskusií sa dozviete o udalostiach roku 1968.

Príďte sa s deťmi zabaviť na Ples strašidielok, kde Vás čaká strašidelný program, súťaž o najstrašidelnejšiu masku, či najkrajšie vyrezanú tekvicu. Deti môžu zažiť i kúsok odvahy v strašidelnom hrade, kde budú plniť úlohy a hádanky. Podujatie sa koná zajtra o 17. hod. v Spoločenskom dome Prievoz.

Zažite neopakovateľnú atmosféru Modranského cintorína. Ilustrátor knižky Africký zápisnik, Guliverove cesty, vynálezca Vinei, grécky Boh vína Bacchus, pobočník M. R. Štefánika, autor Martinskej deklarácie, Ľudovít Štúr. I o nich sa môžete dozvedieť viac na nočnej lampášovej prehliadke v piatok o 18. hod.

Sviatok svätého Martina, patróna Bratislavskej arcidiecézy si pripomenieme od piatka do nedele na Staromestských Martinských hodoch. Počas týchto dní si bohatý program užijú dospelí i deti.

Najväčší cestovateľský festival Cestou necestou sa uskutoční od piatka do nedele v DK Ružinov. Čaká Vás 37 inšpirujúcich prezentácií, pri ktorých sa dozviete o 37 zaujímavých príbehoch a krajinách.

Zatancujte si a naučte sa niečo nové v Tanečnom dome so Skaličanom, ktorý sa koná v piatok o 19,30 hod.  v Orlovni, v Skalici. Naučíte sa čupkaný tanec z Mokrého hája a ďupkanú z Vrboviec.

Ochutnajte sladké domáce cukrovinky a zákusky od šikovných gazdiniek. Ochutnať ich budete môcť v sobotu na zámku v Holíči od 9:00 do 13:00 hodiny.

Spoznajte chute Malých Karpát a vyberte sa na ochutnávku do 35 malokarpatských vinárstiev a 12 gastronomických prevádzok. Podujatie prebieha v Šenkviciach, Vinosadoch, Doľanoch, v Modre, Pezinku, Častej, Ružindole a Suchej nad Parnou. Okrem ochutnávky Vás určite poteší tvorba miestnych umelcov.

Vyberte sa na vychádzku do krásnej prírody a popri tom zistite kto boli Huncokári a čím sa živili. V sobotu o 12:40 v Modre na Zochovej chate sa bude konať prehliadka Po stopách Huncokárov.

Postavičky z obľúbenej detskej animovanej rozprávky si detičky budú môcť pozrieť v sobotu o 13,30 a o 17. hod. na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Máša a Medveď na ľade prevedú predstavenie, v ktorej okrem krasokorčuľovania zaznie skvelá hudba a vy si s deťmi odnesiete skvelý zážitok.

V nedeľu o 16. hod. v Schaubmarovom mlyne v Pezinku máte možnosť dozvedieť sa niečo viac o slovenskej keramike od 50. rokov 20. storočia až po súčasnosť. Dozviete sa viac o hline, archaickom pôvode a o ateliérovej keramike.

Spoznajte zaujímavosti a záhady Svätého Jura a vyberte sa na čarovnú prehliadku. Prehliadka sa začína pred evanjelickým cintorínom v nedeľu o 15. hod.

V nedeľu sa koná slávnostné otvorenie prvovojnového delostreleckého bunkru nad Mlynom Klepáč. Príďte sa pozrieť do malého, autentického múzea prvej svetovej vojny v originálnych dobových priestoroch.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (Bratislava Region Tourism - Petra Kotučkova)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Začiatok novembra v bratislavskom regióne
Skrátený pracovný týždeň vystrieda blížiaci sa víkend nabitý podujatiami.
viac
21.11.2016
O európskom cestovnom ruchu 2017 sa rozhodne v Bratislave
Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) bude po prvýkrát v histórii samostatného Slovenska hostiť zasadnutie Európskej komisie pre cestovný ruch. V poradí 92. General Meeting European Travel Commision (ETC) sa bude konať od 23. do 25. novembra 2016 v Bratislave.
viac
03.02.2017
Plesová sezóna v bratislavskom regióne
Cez víkend sa bude v bratislavskom regióne plesať takmer na každom kroku.
viac
13.10.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení jesenných podujatí
Tento víkend vytiahnu do ulíc regiónu aj tieto podujatia: filmový festival Jeden svet 2017, Burza starožitností na Hrade Červený Kameň, 8. Lampiónový sprievod Bernolákovom, Petržalská šarkaniáda, Pezinský strapec , Veteránska jazda v Modre a Bratislava Mozart Festival.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %