Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
15.04.2019 08:05

Nový Atlas rómskych komunít by mali predstaviť v prvom polroku


Ilustračná snímka, zdroj: Atlas rómskych komunít 2004


Zistenia nového Atlasu rómskych komunít by mali byť známe do konca prvého polroka 2019. TASR o tom informovala Michaela Miháliková z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.


Spresnila, že zber dát, ktoré realizoval Inštitút pre výskum práce a rodiny (IVPR) pri Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, bol ukončený vo februári. "Momentálne sa uskutočňuje analytické spracovanie dát. Predpokladané výstupy nového Atlasu rómskych komunít by mali byť známe v prvom polroku 2019," uviedla Miháliková.       

Prieskum ako pramenná databáza na analýzu situácie Rómov na Slovensku a podklad na prijímanie opatrení by sa mal podľa predstáv splnomocnenca Ábela Ravasza aktualizovať v budúcnosti pravidelne v päťročnej periodicite.       

Prvý Atlas rómskych komunít zrealizovali v roku 2004, druhý priniesol dáta mapujúce situáciu z roku 2013. Dokument sa týkal nielen počtu Rómov podľa jednotlivých krajov, okresov a obcí, ale aj hodnotenia kvality životných podmienok v lokalitách, ktoré obývajú.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2018
Vláda: Predprimárne vzdelávanie by malo byť povinné pre všetky päťročné deti
Od 1. septembra 2020 by malo byť predprimárne vzdelávanie pre všetky päťročné deti povinné, rozhodli o tom predstavitelia vlády na utorkovom zasadnutí. Povinnosť absolvovať predškolskú prípravu by bola zavedená rok pred začiatkom povinnej školskej dochádzky.
viac
13.05.2020
V Moldave nad Bodvou budú testovať kolektívnu imunitu
Kolektívnu imunitu v rámci operácie Karusel 2 by mali vo vybraných lokalitách Moldavy nad Bodvou testovať od stredy (13. 5.) do piatka (15. 5.). Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Kovácsová s tým, že ide o tri z 11 lokalít východného Slovenska, ktoré vybral permanentný krízový štáb.
viac
22.10.2020
Výzva na podporu komplexného prístupu v MRK v PSK
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť OPĽZ vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameranú na podporu komplexného prístupu v šiestich obciach s marginalizovanými rómskymi komunitami v Prešovskom kraji.
viac
12.11.2021
Spišská Belá bude čipovať nádoby na komunálny odpad
Mesto Spišská Belá bude v týchto dňoch čipovať nádoby na komunálny odpad v domácnostiach aj u podnikateľov. Paula Grivalská z tamojšieho mestského úradu informovala, že cieľom je zabezpečiť zber dát z vývozu odpadu v reálnom čase, ako aj ich analýzu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %