Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.11.2020 02:05

O dotácie na nájomné je možné žiadať do konca novembra


Ilustračaná snímka.


O dotáciu na nájomné je možné požiadať aj za september. Rezort hospodárstva rozširuje obdobie, za ktoré je možné získať dotáciu na nájomné v rámci prvej vlny.


Rezort hospodárstva rozširuje obdobie, za ktoré je možné získať dotáciu na nájomné v rámci prvej vlny. Žiadosť je možné podať aj za nájomcov, ktorých sa dotkli primárne septembrové opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Príspevok na nájomné za september tak môžu po novom získať tí, ktorých sa týkalo zrušenie hromadných podujatí nad 1 000 ľudí, hromadných podujatí nad 500 ľudí v interiéri, obmedzenia pre kúpaliská, aquaparky, diskotéky, tanečné zábavy a akcie v reštauráciách či baroch. Presné podmienky a obdobie, za ktoré je možné požiadať o dotáciu, sú zverejnené na webovej stránke najmy.mhsr.sk. Prehľadnú tabuľku nájdete v odkaze pod tlačovou správou nižšie.

Rezort upozorňuje, že žiadosti na kompenzácie nájomného v prvej vlne je možné podávať do konca novembra. Zároveň ministerstvo pracuje na tom, aby systém dotácií na nájomné mohol pokračovať aj po skončení aktuálnej výzvy. Ministerstvo hospodárstva SR doteraz vyplatilo  dotácie na nájomné vo výške viac ako 25 miliónov eur a pomohlo tak spolu takmer 12 500 žiadateľom.

Tabuľku  nájdete tu:  MH SR

 

Autor: (MH SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2020
Výzva na poskytnutie dotácií na nájomné spustená
Ministerstvo hospodárstva včera (23. 6.) vyhlásilo očakávanú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na nájomné.
viac
02.09.2020
Výzva pre malé projekty z Fondu SK-NIC
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie informuje o výzve Fondu SK-NIC, ktorá je spustená od 1. septembra 2020. Podať žiadosť o grant si môžu žiadatelia do 15. októbra 2020.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
03.12.2020
Envirorezort podporí z eurofondov koncepčné vodárenské projekty
Od 1. decembra 2020 sa v rámci novo vyhlásenej výzvy z Operačného programu Kvalita životného prostredia vytvára možnosť žiadať o poskytnutie prostriedkov na financovanie koncepčných materiálov v oblasti ochrany vôd a vodného hospodárstva. Alokácia výzvy je 530 tisíc eur z Kohézneho fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %