Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
05.02.2024 03:42

O mestských investíciách informuje nový web radnice


Ilustračná snímka, zdroj: enomdopredu.sk


Mesto Skalica rozhodlo o novom spôsobe prezentácie svojich investičných akcií, plánov a zámerov. Zriadilo webovú stránku enomdopredu.sk, na ktorej prehľadným spôsobom informuje o jednotlivých aktivitách.


Podľa primátorky Oľgy Luptákovej sa snažili o ľahkú orientáciu, aby si každý občan mohol informácie vyhľadať podľa svojich preferencií.         

Web podobného zamerania má už dlhší čas v prevádzke aj krajské mesto Trnava. Má názov planujmesto.trnava.sk. Obsahuje rovnako ako stránka Skalice aj časovú os, financovanie i mapu investícií, kde sa zobrazia informácie podľa špecifík, ako je lokalita či zameranie.         

Skalická stránka informuje o celkových 35 projektoch v objeme 24,349 milióna eur v rôznych štádiách realizácie. Medzi 13 dokončenými uvádza zmodernizovanie odborných učební na základnej škole na Strážnickej ulici za 157.000 eur, regeneráciu vnútrobloku sídliska na Športovej ulici za takmer milión eur a sídliska na Ulici generála Ludvíka Svobodu za 293.000 eur, tiež zateplenie požiarnej zbrojnice za 117.000 eur. Suma 490.000 eur bola vynaložená na projekt technológií, v rámci čoho bolo nainštalovaných vyše 530 parkovacích senzorov na mapovanie obsadenosti parkovacích miest v centrálnej mestskej zóne s výstupom na 16 informačných panelov. Spolu s nimi boli v rámci projektu nainštalované i štyri meteostanice.         

Mesto podľa tohto webu vysadilo za vlaňajšok 164 nových stromov, opravilo osem komunikácií a zriadilo dve parkoviská. K 22 zverejneným zámerom na budúce obdobie patrí vznik parku pod hradbami, rozšírenie prístavu Baťovho kanála, rekonštrukcia škôl, rekonštrukcia Mestskej búdy, aj revitalizácia lesoparku Hájek, rozhľadňa na Čupoch a ďalšie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2016
Stropkov investoval do opravy parku, osvetlenia i dopravy
Stropkovská samospráva sa na prelome leta a jesene zamerala na realizáciu viacerých menších investičných akcií. Novinkou v centre mesta je kompletná obnova oplotenia v historickom parku, ktoré bolo podľa dostupných informácií staré približne 70 rokov.
viac
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
25.06.2020
Nový investor sľubuje v R. Sobote okrem pivovaru i elektráreň a stovky bytov
Závod na výrobu piva so sladovňou a spracovaním ovocia, dopravno-logistickým centrom a paroplynovou elektrárňou, ale aj 250 až 300 bytov s občianskou vybavenosťou, to všetko sľubuje vybudovať do roku 2024 v Rimavskej Sobote spoločnosť Architecture design and studio z Veľkého Šariša.
viac
22.01.2022
Nový vzdelávací portál o Rómoch
Školy a pedagógovia môžu využiť inovatívnu online platformu, ktorá výrazným spôsobom skvalitňuje vzdelávanie žiakov a študentov o rómskej kultúre, histórii a jazyku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %