Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.08.2022 01:30

Obľúbené Nezabudnuté remeslá sa vracajú na námestia


Na archívnej snímke Trojičné námestie v Banskej Štiavnici. Snímka zdroj: (tasr).


Populárne banskoštiavnické podujatie Nezabudnuté remeslá sa po dvoch pandemických rokoch, kedy sa konali v priestoroch Starého zámku, vracajú opäť na svoje tradičné miesta – Námestie sv. Trojice a Radničné námestie. Uskutočnia sa v sobotu 6. augusta.


"Tohtoročné podujatie bude venované téme ľudovej zábavy. Myslíme si, že po dvoch rokoch útlmu tak urobíme radosť našim verným návštevníkom, a to jednak prostredníctvom vystúpení ľudovej hudby HoŤaPo či folklórneho súboru Poleno, ale aj rozprávaním Kataríny Nádaskej," uviedla dramaturgička podujatia Zuzana Patkošová. "Zároveň sme pripravili zaujímavý program pre deti, v ktorom nebudú chýbať vystúpenia UŽ divadla, tvorivé dielne, maľovanie na tvár či interakcie s naším moderátorom a animátorom v jednej osobe Forgim," dodala.

Už 22. ročník akcie tak ponúkne bohatý sortiment z produkcie približne 130 predajcov ľudovoumeleckých a remeselných výrobkov. Chýbať nebude ani občerstvenie, a to vrátane obľúbených pukanských párancov, bohatý program na dvoch pódiách a sprievodné aktivity.

Podujatie, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie v Banskej Štiavnici, zakončí koncert skupiny Čendeš, ktorá hudobne spracúva najmä rusínske motívy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
Festival JAMA bude online, vystúpi aj umelá inteligencia
V Banskej Štiavnici a v Banskej Belej sa počas víkendu uskutoční festival intermediálneho umenia JAMA, ktorý si pripomenie pamiatku slovenského výtvarníka a muzikológa Milana Adamčiaka.
viac
23.08.2021
B. Štiavnica sa zapája do európskeho projektu Dobrovoľnícke mestá +
Mesto Banská Štiavnica sa zapojilo do medzinárodného projektu Volunteering Cities + (Dobrovoľnícke mestá +) v rámci programu Európskej únie URBACT III.
viac
18.08.2022
V Senici chystajú v sobotu Senické senobranie
Ťažiskové podujatie kultúrneho leta v Senici bude Senické senobranie. Organizuje ho mesto Senica a uskutoční sa 20. augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %