Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.04.2021 12:40

Obnosené šatstvo môžu obyvatelia Žarnovice opäť odovzdať v zberných kontajneroch


Zberné nádoby na oblečenie. Snímka zdroj: (zarnovica.sk).


Mesto Žarnovica po troch mesiacoch opäť zavádza zber obnoseného šatstva a textílií. Zberné kontajnery sú umiestnené v areáli mestského trhoviska, informuje samospráva na svojej webovej stránke.


V Žarnovici bol zber šatstva a textílií dočasne prerušený v januári tohto roka po tom, ako spoločnosť, ktorá zber zabezpečovala, odviezla zberné nádoby z kontajnerových stojísk. „Podľa vyjadrenia kompetentných spoločnosť skončila zber z dôvodu zlej ekonomickej situácie,“ vysvetlila vtedy zástupkyňa primátora mesta Alena Kazimírová.      

Mesto okamžite oslovilo inú spoločnosť zaoberajúcu sa zberom obnoseného šatstva, v súčasnosti sú už zberné kontajnery obyvateľom k dispozícii v areáli mestského trhoviska. Šatstvo a textílie je možné do kontajnerov odovzdávať vždy v pondelok, utorok, štvrtok a piatok v čase od 6.00 do 14.00 h.      

Samospráva pripomína, že do určených kontajnerov patrí len čisté, nepoškodené, ďalej použiteľné oblečenie zabalené vo vreciach. Odovzdávať je možné aj obuv, kabelky a bytový textil. Šatstvo i textílie budú ďalej použité na účely charity.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2020
Prešov plánuje zber bioodpadu od júla budúceho roka
Mesto Prešov považuje za reálne začať so separovaním kuchynského bioodpadu od januára 2021 tak, aby systém fungoval plynulo.
viac
27.01.2021
Nová Baňa sa pripravuje na zber kuchynského odpadu
Mesto Nová Baňa chce so zberom kuchynského odpadu začať začiatkom marca. Od pilotného projektu na jednom sídlisku radnica upustila, zber chce spustiť plošne v rámci celého mesta.
viac
10.03.2021
Petržalka spustila jarný zber objemného odpadu
Bratislavská Petržalka aj tento rok pripravila pre svojich obyvateľov jarný zber objemného odpadu a pristaví pre nich veľkorozmerné kontajnery.
viac
23.04.2021
Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania
Mesto Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania, doplní piaty cyklus. Začal sa vo štvrtok a potrvá do 27. apríla. Podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Šitárovej tým mesto vychádza občanom v ústrety.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %