Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.11.2019 05:55

Obnova strednej odbornej školy dokončená


Snímka: (bsk)


Študenti župnej Strednej odbornej školy na Hliníckej ulici v Bratislave využívajú od aktuálneho školského roka modernizované priestory Centra odborného vzdelávania a prípravy (ďalej len „COVP“) v oblasti informačných technológií.


Bratislavský samosprávny kraj vďaka investícií z Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020 zabezpečuje zvýšenú atraktivitu odborného vzdelávania pre žiakov COVP. Súčasťou projektu je aj inštalácia špičkového materiálno-technického vybavenia, ktorého obstaranie práve prebieha a dodané bude v priebehu budúceho roka.  Celkové náklady rekonštrukcie ako aj vybavenia priestorov dosiahnu takmer 1 600 000 eur.

„Súčasťou modernejších priestorov bolo aj vzájomné logickejšie prepojenie priestorov tak, aby ich mohli študenti plnohodnotne využívať a absolvovať prax v prostredí porovnateľným so súkromným sektorom s možnosťou následného zapojenia žiakov do vyučovania priamo u zamestnávateľa. Cieľom je aj zatraktívniť školu, štúdium a zabezpečiť väčšiemu počtu žiakov prístup k novým moderným priestorom praktického vyučovania,“ povedal Juraj Droba, bratislavský župan.

V rámci projektu išlo o komplexnú rekonštrukciu objektov budovy školy a kuchyne s jedálňou, ktoré sa začali v máji 2018 a boli ukončené máji 2019. Stavebné práce budovy školy zahŕňali zateplenie obvodového plášťa a strechy, kompletnú obnovu podláh, rekonštrukciu inžinierskych sietí, úpravu stien a stropov, rekonštrukciu sociálnych zariadení a vybúranie priečok na 1. a 4. poschodí, kde vznikol spoločenský priestor, ktorý slúži ako oddychová miestnosť s prístupom na internet. Vďaka stavebným prácam bol zabezpečený bezbariérový prístup priestorov pre osoby so zdravotným znevýhodnením. V obnovených odborných učebniach bude umiestnené nové materiálno – technické vybavenie ako CNC frézka, CNC sústruh, interaktívny projektor, digitálny osciloskop, laboratórne stoly a vybavené bude nové digitálne jazykové laboratórium.

V budove kuchyne s jedálňou bola zrekonštruovaná kanalizácia, elektroinštalácia, osvetlenie, vymenený keramický obklad a dlažba, upravené stropy, osadený malý nákladný výťah a lapač tuku. Okrem toho bola kuchyňa vybavená novým profesionálnym zariadením ako univerzálny robot, plynový varný kotol, plynová výklopná panvica, plynový sporák, konvektomat a priebežná umývačka riadu.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2018
Škola s praxou je realitou
Stredná odborná škola pedagogická na Bullovej v bratislavskej Dúbravke, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, už môže na prax využívať materskú školu priamo vo svojich priestoroch.
viac
08.01.2019
BSK: Dni otvorených dverí pokračujú
Po novom roku a skončení zimných prázdnin žiaci opäť zasadli do školských lavíc. Zároveň pokračuje séria dní otvorených dverí.
viac
24.07.2020
Popularita duálneho vzdelávania rastie
Popularita duálneho vzdelávania rastie. Potvrdzujú to výsledky prieskumu, v ktorom spoločnosť Centire zistila, že viac ako 40 % žiakov deviatych ročníkov považuje systém duálneho vzdelávania za atraktívny. Prieskum bol realizovaný v júni 2020 formou online dotazníka na vzorke 3867 študentov.
viac
07.04.2022
BSK ukončil rekonštrukciu areálu SOŠ v Zálesí
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ukončil rekonštrukciu areálu Strednej odbornej školy pôdohospodárskej a veterinárnej v Zálesí. Obnovou prešli stajne, jazdecká hala i chovné stanice pre psov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %