Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
06.02.2024 11:05

Obyvatelia môžu podávať návrhy na ocenenia mesta za rok 2023


Ilustračný snímka, zdroj: mesto Galanta


Galanta chce aj v tomto roku Cenou mesta, Cenou primátora a ďakovným listom poďakovať svojim obyvateľom a rodákom, ktorí za uplynulých dvanásť mesiacov prispeli k jej reprezentácii alebo dosiahli významné výsledky v pracovnej, študijnej či športovej oblasti.


Návrhy na ocenenia za rok 2023 môžu Galanťania podávať ešte počas nadchádzajúceho týždňa do 8. februára. Informovala o tom hovorkyňa radnice Mária Kilácskóová.         

Návrhy sa môžu týkať oblastí vzdelávania, vedy a techniky, umenia a kultúry, zdravotníctva, verejno-prospešných prác či ochrany životného prostredia. Ocenení môžu byť aj občania za svoje pôsobenie v oblasti pôdohospodárstva a priemyslu, publicistiky a verejného života, sociálnej starostlivosti, charity i bezpečnosti a záchrany života. Z predložených návrhov následne príslušná komisia mestského zastupiteľstva vyberie laureátov a predloží návrh na schválenie primátorovi a poslaneckému zboru.         

Vlani si Cenu mesta Galanta za rok 2022 prevzal Lórant Takács za významný prínos v oblasti športu a za propagáciu mesta. Cenu primátora mesta Galanta dostali lekári Etela Chomčová a Valter Rudolf za zodpovedný prístup k práci i k pacientom, Jozef Gál za prínos v oblasti vzdelávania a športu, László Benkovics za záslužnú činnosť v prospech mesta a jeho občanov a úspešný automobilový pretekár Martin Juhás. Ďakovný list udelili dirigentovi Dychového orchestra mesta Galanta Jánovi Lelkesovi, úspešnému boxerovi Ladislavovi Takácsovi, klubu FBK Galanta United za dobré výsledky vo výchove mladých športovcov a Dennému centru Michala Dočolomanského za reprezentáciu mesta.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2021
Staré mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu
Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu pre obyvateľov mestskej časti. Pro bono poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta Weinwurma.
viac
10.08.2021
Ďalší zdroj informácií pre obyvateľov miest
Za dôležitú súčasť prípravy na tretiu vlnu epidémie COVID-19 považuje Únia miest Slovenska dostatok prístupných informácii pre obyvateľov o tom, aký je stav zaočkovanosti v ich meste, obci, okrese.
viac
18.11.2021
Prešovčania si v dotazníku vybrali svoje priority
Do prieskumu mesta Prešov realizovaného formou verejného dotazníka sa zapojilo viac ako 1600 ľudí. Radnica vďaka tomu môže presnejšie zadefinovať priority rozvoja mesta.
viac
27.12.2022
Návrhy na ocenenia mesta možno poslať do konca januára
Do konca januára budú môcť obyvatelia Dunajskej Stredy písomne podávať návrhy na udelenie mestských ocenení. Zástupcovia samosprávy ich následne odovzdajú na slávnostnom zasadnutí v apríli pri príležitosti dňa sv. Juraja. Informuje o tom radnica na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %