Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.12.2021 09:30

Obyvatelia TTSK môžu hlasovať o projektoch participatívneho rozpočtu


Banner.


Od 20. decembra do 9. januára 2022 je spustené on-line hlasovanie o podpore projektov v treťom ročníku participatívneho rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).


Podporiť je možné minimálne tri projekty z celkového počtu 61 zámerov zo všetkých siedmich okresov kraja, informoval o tom komunikačný odbor TTSK.

„Teším sa, že participatívnym rozpočtom už po tretí raz celkovou sumou 250 000 eur podporíme realizáciu občianskych a komunitných projektov. Hlasovať o nich môžu priamo obyvatelia prostredníctvom on-line formulára. Vlani podporili podobný počet takmer 70 000 hlasmi. Verím, že teraz to bude ešte o niečo viac,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

On-line hlasovanie verejnosti má 50-percentnú váhu pri celkovom rozhodovaní o poradí projektov. Druhú polovicu tvorí hlasovanie členov deliberatívnych fór v rámci verejného zvažovania projektov, ktoré už prebehlo. Maximálna podpora jedného projektu je 5000 eur. Najviac projektov, spolu 15, pochádza z okresu Trnava. Nasleduje okres Dunajská Streda s 11 zámermi, okres Hlohovec s desiatimi a okres Piešťany s ôsmimi. V okresoch Galanta a Skalica vzniklo po šesť nápadov a v okrese Senica päť.

Kompletný zoznam a popis projektov je zverejnený na webovej stránke www.tvorimekraj.sk spolu s hlasovacím formulárom a inštrukciami. Hlasovať môžu obyvatelia TTSK vo veku od 15 rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
31.03.2022
Rozhodnite o víťazných projektoch Participatívneho rozpočtu PSK
Novinkou Prešovského samosprávneho kraja v rámci jeho grantovej schémy je Výzva Participatívny rozpočet. Prvýkrát umožňuje rozhodovať o rozdelení časti verejných zdrojov aj obyvateľom Prešovského kraja.
viac
29.04.2022
V rámci participatívneho rozpočtu PSK rozdelili 130 000 eur pre 13 projektov
Na revitalizáciu ulice, dovybavenie areálu, opravy chodníkov, fasád či zabezpečenie ozvučenia i zriadenia open air minimúzea travertínov sa použijú financie v rámci participatívneho rozpočtu. Rozhodla o tom verejnosť v rámci SMS hlasovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %