Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.09.2022 11:50

Ocenenie príslušníkov Hasičského a záchranného zboru


Spoločná snímka ocenených príslušníkov s ministrom vnútra Romanom Mikulcom.


Akciu organizoval HaZZ patriaci pod MV SR, vďaku a uznanie príslušníkom a zložkám, ktoré pomáhajú hasičom pri ochrane životov, zdravia a majetkov ľudí prišli vyjadriť a vzdať úctu aj predseda vlády SR Eduard Heger, minister vnútra SR Roman Mikulec, prezident HaZZ Pavol Mikulášek a ďalší hostia.


Bojujete za životy a zdravie ľudí na Slovensku a ja vám za to úprimne ďakujem. Zároveň si želám, aby ste sa zo zásahov vrátili vždy zdraví,“ prihovoril sa príslušníkom HaZZ premiér Eduard Heger.

Milí príslušníci hasičského a záchranného zboru, nesmierne si vážim vašu ochotu zotrvať častokrát vo veľmi náročných a život ohrozujúcich situáciách. Som hrdý na každého jedného člena a ďakujem vám za plné  nasadenie a silu túto prácu vykonávať. Na Slovensku mali naši hasiči viac ako 2 tisíc zásahov len v priebehu letných prázdnin. Pomáhali ste v rámci medzinárodných misií hasiť v Európe – v Slovinsku, v Čechách. Len v národnom parku v České Švajčiarsko  boli naše zložky nasadené rekordných 18 dní. Naše  vrtuľníky vykonali takmer 900 zhodov Bambi vakom, čo je viac ako 2,6 milióna litrov vody zhodenej na požiarisko. Boli sme inšpiráciou pre kolegov v Česku, za čo mi český minister vnútra Vít Rakušan tento týždeň na spoločnej pracovnej večeri osobne poďakoval. Kolegovia z Česka vyzdvihli pomoc a prácu našich, vo viacerých oblastiach sme boli pre nich inšpiráciou,“ povedal šéf rezortu vnútra Roman Mikulec

Patrí vám úprimná vďaka a hlboký rešpekt za to, že aj na úkor svojho voľna, zdravia a času stráveného s rodinou, mnohokrát ďaleko od svojho domova, ste odhodlaní kedykoľvek podať pomocnú ruku ľudom v núdzi. Hasičský a záchranný zbor tvoria naozajstní profesionáli, pre ktorých je hasičstvo nie len prácou, ale aj poslaním. Práve vy ste základným pilierom Hasičského a záchranného zboru. S osobitným dôrazom vnímam aj spoluprácu s dobrovoľnými hasičmi. Chcem aj na tomto mieste preto vyzdvihnúť prínos dobrovoľných hasičov v každodennom boji s požiarmi, povodňami, či v neposlednom rade aj s pandémiou COVID-19, kedy spoločne - bok po boku - bojujeme v snahe zachrániť ľudské životy,“ prihovoril sa v piatok večer prítomným prezident HaZZ Pavol Mikulášek.

Ako informoval dnes večer Hasičský a záchranný zbor, minister vnútra SR Roman Mikulec udelil medailu za obetavosť práporčikovi Martinovi Turekovi z hasičskej stanice v Starej Ľubovni. V rámci Hasičského a záchranného zboru bolo ďalej 14 príslušníkov HaZZ mimoriadne povýšených. Za dlhoročný, príkladný a zodpovedný výkon štátnej služby a osobný podiel na dosahovaní mimoriadnych služobných výsledkov v Hasičskom a záchrannom zbore bolo ocenených 41 príslušníkov.

Prezident Hasičského a záchranného zboru udelil  pri príležitosti  20. výročia vzniku Hasičského a záchranného zboru pamätné plakety za dlhoročnú príkladnú spoluprácu 58 univerzitám, asociáciam a organizáciam pôsobiacich na úseku ochrany pred požiarmi a záchranárskych činností, kolegom z iných zložiek a príslušníkom HaZZ.

Autor: (ts - MV SR, Zuzana Eliášová, hovorkyňa)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2017
Spoznaj svoj limit
Pozvánka na 1. medzinárodné majstrovstvá SR ozbrojených a záchranných zložiek v extrémnom prekážkovom behu.
viac
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
13.10.2020
Minister vnútra podporil 11. ročník Dňa bielej palice
Minister vnútra SR, Roman Mikulec osobne podporil 11. ročník Dňa bielej palice. Napriek obmedzeniam, v súvislosti s pandémiou COVID19, si aj tento rok pripomenieme dôležitú tému, akou je bezpečnosť ľudí so zrakovým postihnutím v cestnej premávke.
viac
09.12.2020
B. Tréger: Účinná prevencia je najlepší spôsob predchádzania problémom
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v utorok (8.12.) zúčastnil rokovania s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom a tiež so zástupcami Prezídia Hasičského a záchranného zboru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %