Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
15.12.2020 11:20

Odberové miesta na testovanie zriadili aj Vajnory a Vrakuňa


Snímka zdroj: (tasr).


Odberové miesta pre testovanie na ochorenie COVID-19 spustili v Bratislave aj mestské časti Vrakuňa a Vajnory. Na oboch miestach sa testuje antigénovými testami. Samosprávy o tom informujú na svojich webových stránkach.


Mestská časť Vrakuňa zriadila mobilné odberové miesto v zdravotnom stredisku na Čiernovodskej ulici, v priestore bývalého denného stacionára. Otvorené bude do 28. februára 2021, v čase od 10.00 do 18.00 h. „Počas víkendov a sviatkov je zatvorené,” upozorňuje samospráva.

Odberové miesto pre bezplatné testovanie spúšťa od pondelka mestská časť Vajnory. Nachádza sa v areáli Alviano na hádzanárskom ihrisku. V pondelok a utorok (15.12.) by malo byť otvorené od 15.00 do 19.00 h, ďalšie pracovné dni od 10.00 do 14.00 h a následne po obedňajšej prestávke od 15.00 do 19.00 h.

Počas vianočných sviatkov, konkrétne od 24. do 27. decembra, nebude odberové miesto v prevádzke. Po sviatkoch bude opäť fungovať od 28. do 30. decembra. „V súčasnosti nevieme potvrdiť, či bude odberné miesto v prevádzke aj 31. 12.,” poznamenáva samospráva. Objednať sa na konkrétny čas nie je možné.

Odberové miesto má v súčasnosti otvorené aj mestská časť Ružinov. Funguje v Dome kultúry (DK) Ružinov, tento týždeň by sa k nemu malo pripojiť druhé odberové miesto zriadené v budove miestneho úradu, v priestoroch bývalej ambulancie všeobecného lekára.

Pridalo sa aj Staré Mesto s dvoma mobilnými odberovými miestami. Jedno má fungovať v novej budove Zariadenia opatrovateľskej služby (ZOS) na rohu ulíc Palárikova a Dobšinského, neďaleko Hlavnej stanice, druhé v Staromestskom centre kultúry a vzdelávania na Gaštanovej ulici.

Vytvorenie stáleho odberového miesta zvažuje napríklad aj Nové Mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2020
Úrad Starého Mesta sprísni protiepidemické opatrenia
Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto od stredy 2. septembra sprísňuje protiepidemické opatrenia. Dôvodom je pozitívny skríningový test na COVID-19 jedného zo zamestnancov úradu.
viac
24.10.2020
Staromestskí dobrovoľní hasiči majú konečne funkčné garáže
Staromestskí dobrovoľní hasiči budú môcť zasahovať počas celého roka. Mestská časť upravila garáže Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava-Staré Mesto (DHZO) tak, aby ich hasiči mohli využívať aj v zimných mesiacoch.
viac
30.10.2020
V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie
Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %