Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.06.2021 12:30

Odberové pracoviská sa počas Svetového dňa darcov krvi otvoria verejnosti


Ilustračná snímka: (tasr).


Národná transfúzna služba (NTS) SR na svojich odberových pracoviskách pripravila pre darcov krvi a verejnosť deň otvorených dverí. Urobí tak pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi, ktorý si spoločnosť pripomenie v pondelok 14. júna. Informovala o tom hovorkyňa NTS Martina Frigová.


Priblížila, že motto tohtoročných osláv Svetového dňa darcov krvi znie "Daruj krv, aby svet stále pulzoval". Celá kampaň podľa NTS zdôrazňuje, akí dôležití sú dobrovoľní darcovia krvi pre udržiavanie chodu sveta zachraňovaním životov a zlepšovaním zdravia iných ľudí.

„Posilňuje globálnu výzvu, aby čoraz viac ľudí darovalo krv pravidelne a prispievali tak k lepšiemu zdraviu populácie. Cieľom tohtoročnej kampane je poukázať na dôležitú úlohu mladých ľudí pri zabezpečovaní dostatočných zásob krvi,” uviedla Frigová.

Oficiálne oslavy Svetového dňa darcov krvi na Slovensku sa začnú už v piatok (11. 6.) v priestoroch Prezidentského paláca, keď Kancelária prezidenta SR v spolupráci s NTS organizuje pre verejnosť druhý ročník Prezidentskej kvapky krvi.

Záujemcovia si v pondelok od 7.00 do 17.00 h budú môcť pozrieť odberové pracoviská v Bratislave na Kramároch a v Ružinove, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline. Záujemcovia o darovanie krvi sa môžu objednať na telefónnych číslach uvedených na webovej stránke www.ntssr.sk.

Hostiteľom celosvetových osláv Svetového dňa darcov krvi je tento rok Taliansko a hlavný kultúrny program bude prebiehať v Ríme.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2019
V nedeľu 1. decembra je Medzinárodný deň boja proti AIDS
Jednou z najúspešnejších kampaní, zvyšujúcich povedomie ľudí o nebezpečenstve prenosu HIV/AIDS a možnosti prevencie, je Medzinárodný deň boja proti AIDS (World AIDS Day). Celý svet si ho už po 31-krát pripomenie v nedeľu 1. decembra.
viac
02.10.2020
Upravený režim na pracoviskách MV SR počas núdzového stavu od 5. októbra
Ministerstvo vnútra upozorňuje, že v súvislosti s vyhlásením núdzového stavu prijalo viacero opatrení pri poskytovaní služieb evidencie vozidiel na dopravných inšpektorátoch, oddelení dokladov, pracovísk okresných úradov a klientskych centier.
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
01.06.2021
Prezidentský palác privíta budúci piatok dobrovoľných darcov krvi
Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa v piatok 11. júna uskutoční druhý ročník Prezidentskej kvapky krvi. Dobrovoľní darcovia krvi tak budú môcť po roku znova darovať krv v priestoroch Prezidentského paláca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %