Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.05.2017 10:00

Odborníci budú na workshope hovoriť o pešej doprave v meste


Pešia zóna v Piešťanoch.


Vo štvrtok, 18. mája 2017 sa v Banskej Bystrici uskutoční workshop na tému Mesto (aj) pre peších – realita, alebo sen?.


Workshop je organizovaný neziskovou organizáciou Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania v rámci projektu Participatívne plánovanie verejných priestorov, ktorý získal finančnú podporu zo strany mesta Banská Bystrica.

„Na workshope chceme v neformálnom prostredí diskutovať o pešej doprave z hľadiska udržateľnej mestskej mobility,“ uvádza Peter Rusnák, riaditeľ neziskovej organizácie Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania.

Peter Rusnák predstaví v úvode workshopu príklad pešej trasy a bude sa venovať „radostiam a strastiam“ chodca v Banskej Bystrici. Na workshope vystúpi Marek Modranský a Andrea Štulajterová, ktorí priblížia plánovanie a význam pešej dopravy z hľadiska udržateľnej mestskej mobility. Zo spoločnej diskusie účastníkov workshopu vzídu odporúčania participatívneho plánovania pešej dopravy pre Mesto.

„Na workshop pozývame odborníkov pôsobiacich v Banskej Bystrici v oblasti udržateľnej mobility, organizátorov komunitného života, vrátane poslancov Mestského zastupiteľstva a pracovníkov Mestského úradu v Banskej Bystrici, ktorí sa zaoberajú touto témou,“ dopĺňa Peter Rusnák.

Workshop sa uskutoční 18. mája 2017 o 17. hodine v priestoroch Sport bar na Dolnej 11 v Banskej Bystrici.

 

Autor: (Eva ŠČEPKOVÁ, NO Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2016
Banská Bystrica sa chystá vytvoriť prvý inštitucionálny plán mobility v SR
Mesto pod Urpínom bude mať prvenstvo v oblasti udržateľnej mobility v rámci Slovenska. Spoločne s nadáciou Ekopolis a ďalšími európskymi partnermi realizuje projekt MOVECIT. Ten je podporený v rámci programu Interreg Central Europe a zameriava sa na tvorbu plánov mobility pre inštitúcie.
viac
12.06.2017
Žilinská župa otvorila sezónu cyklobusov
Žilinský župan Juraj Blanár spolu s generálnym riaditeľom SAD Žilina Petrom Pobehom vypravili v nedeľu 11. júna z Vrútok prvý cyklobus tohtoročnej sezóny. Unikátnu možnosť prepravy pre cyklistov tak župa ponúkne aj v lete 2017.
viac
14.12.2020
Európska komisia: Plán udržateľnej a inteligentnej mobility
Európska komisia predstavila svoju stratégiu udržateľnej a inteligentnej mobility spolu s akčným plánom 82 iniciatív. Stratégiou sa zmení spôsob, akým sa pohybujú ľudia a tovary v celej Európe a uľahčí sa kombinácia rôznych druhov dopravy počas tej istej cesty.
viac
13.10.2023
Udržateľná doprava v Tatrách o krok bližšie k svojmu zavedeniu
Prešovský samosprávny kraj (PSK) pripravil súbor opatrení pre dosiahnutie integrovanej dopravy vo Vysokých Tatrách. Vypracoval návrh Plánu udržateľnej mobility, ktorý sa zaoberá dopravou na slovenskej časti Tatier, vrátane medzinárodných prepojení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %