Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.12.2017 04:00

Park pred úradom práce v Prievidzi zrevitalizujú za asi 200 000 eur


Park pred Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Prievidzi.


Park pred úradom práce v Prievidzi sa budúci rok dočká obnovy. Na revitalizáciu priestranstva so zeleňou, súsoším sv. Cyrila a Metoda či fontánou vyčlenila samospráva Prievidze financie v budúcoročnom rozpočte.


Obnova parku počíta so stavebnými úpravami súsošia, spevnených plôch, rozvodov verejného osvetlenia ako i sadovými úpravami.

"Zostane tam zachovaný vodný prvok, nebude tam fontána, ale bude tam potôčik, takže bude to príjemná zmena. Vychádzali sme z toho, že fontána je na námestí, takže asi by to bolo zbytočné mať dve fontány vedľa seba aj z hľadiska budúcich nákladov a údržby. Zase sme chceli aj obyvateľom priniesť niečo nové," načrtla ďalej primátorka Katarína Macháčková. V parku podľa nej zostane zachované aj architektonické dielo, takzvaný vankúš.       

"Na revitalizáciu parku v širšom centre mesta vyčlenila radnica v rozpočte približne 200 000 eur," dodala primátorka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
17.07.2017
Mesto pripravilo päť projektov na zlepšenie životného prostredia
Nitrianska radnica pripravuje niekoľko projektov zameraných na zlepšenie životného prostredia v meste. Magistrát vypracoval päť zámerov, na ktoré chce získať peniaze z európskych fondov.
viac
17.09.2018
V Prievidzi zrevitalizovali park pred úradom práce
V pondelok 3. septembra boli ukončené práce na obnove priestoru pred úradom práce. Po sfinalizovaní parkových úprav je okolie sprístupnené verejnosti.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %