Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.03.2017 11:42

Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne


Snímka zdroj: (petrzalka.sk).


Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.


Prvých desať kontajnerov pristaví zmluvná spoločnosť už v stredu 19. apríla 2017. Kontajnery budú k dispozícii ešte celý štvrtok a následne ich firma v piatok odvezie. Poslednú desiatku pristavia v stredu 14. júna 2017.

Petržalská samospráva v tejto súvislosti požiadala obyvateľov, aby boli ohľaduplní k ostatným a odpad pred uložením do kontajnera upravili na čo najmenšiu možnú veľkosť a šetrili tak miestom. „Stáva sa totiž, že kontajnery sú síce na prvý pohľad plné, ale keby obyvatelia rozmontovali alebo rozbili odpad na menšie kusy, zmestilo by sa tam odpadu aj dvakrát toľko,“ vysvetlila Zuzana Juhásová z oddelenia životného prostredia. Ukladať odpad vedľa kontajnera je zakázané, pretože ho zmluvná spoločnosť musí odpratávať a odvážať mimo zmluvný harmonogram, čím mestskej časti – a teda samotným Petržalčanom – vznikajú dvakrát vyššie náklady. Taktiež samospráva prosí motoristov, aby nevhodným parkovaním svojich áut nebránili bežnej manipulácii s veľkorozmerným kontajnerom.

Okrem tejto možnosti majú obyvatelia možnosť likvidovať iný ako komunálny odpad aj v Zbernom dvore len na základe preukázania sa trvalým bydliskom v Petržalke. Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka so sídlom na Čapajevovej 6 je určený na bezplatné uloženie odpadu z domácností pre občanov Petržalky, resp. pre osoby, ktoré preukážu vzťah k nehnuteľnostiam (byt, dom, garáž a pod.) v Petržalke. Obyvatelia tu môžu zdarma odovzdať drobný stavebný odpad, rozobratý objemný odpad, elektrické spotrebiče aj biologicky rozložiteľný odpad.

 

 

Autor: (Michaela PLATZNEROVÁ, MČ Bratislava-Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.03.2017
V Žiline začne zber objemných komunálnych odpadov
Na území mesta Žilina sa začne 4. apríla zber objemných komunálnych odpadov, ktorý postupne vo všetkých mestských častiach potrvá do 28. mája. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
viac
19.02.2020
Mesto pripravilo zmeny, ktoré zoptimalizujú zber komunálneho odpadu
Mesto Levice pripravilo zmeny v oblasti zberu objemného a zeleného odpadu. Cieľom zmien je optimalizácia zberu komunálneho odpadu z územia mesta.
viac
24.03.2020
Na území mesta rozmiestnia veľkokapacitné kontajnery
Samospráva Handlovej so zberovou spoločnosťou Hater Handlová rozmiestnia na území mesta 30 veľkokapacitných kontajnerov.
viac
01.04.2020
Technické služby v Prešove obnovili jarné upratovanie v meste
Technické služby mesta Prešov od stredy obnovujú jarné upratovanie v meste, ktoré bolo pozastavené 16. marca. Zber objemného odpadu z domácností budú vykonávať prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %