Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
13.11.2023 09:50

Petržalka pripravuje tradičnú Mikulášsku kvapku krvi


Snímka zdroj: petrzalka.sk


Bratislavská Petržalka pripravuje tradičnú Mikulášsku kvapku krvi. Uskutoční sa 5. decembra v Cik-Cak Centre na Jiráskovej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že na konkrétny termín je potrebné sa prihlásiť vopred cez online rezervačný systém na webe samosprávy.


"Darovanie krvi je prospešným a jednoduchým humánnym činom, ktorým môže zdravý človek pomôcť obetiam úrazov či nehôd, pacientom s leukémiou alebo iným ochorením krvných buniek," uviedla Halašková. Podotkla, že darcovia sa musia zaregistrovať najneskôr do 1. decembra (vrátane). "Rezervácia termínu je prístupná všetkým záujemcom, ktorí krv darovať môžu, vrátane prvodarcov," doplnila.         

V júni sa v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR v spomínanej mestskej časti uskutočnilo tradičné dobrovoľné darovanie krvi pod názvom Petržalská kvapka krvi. Prišlo vtedy 60 darcov a krv bolo možné odobrať až 38 z nich, čím sa získalo zhruba 17 litrov krvi pre približne 114 pacientov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2018
Blíži sa Jesenná kvapka krvi TSK. Kde, kedy a ako možno darovať krv?
Už o necelé dva týždne sa študenti stredných škôl, dobrovoľní hasiči, zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja a jeho organizácií či široká verejnosť spoja pre dobrú vec. Na pôde Trenčianskej župy a v troch nemocniciach v jej správe sa o niekoľko dní uskutoční spoločný odber krvi.
viac
25.04.2023
Petržalka pripravuje aktualizáciu plánu svojho rozvoja do roku 2029
Bratislavská Petržalka pripravuje aktualizáciu svojho programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) s názvom Plán Petržalka 2029. Ide o strategický dokument, určujúci smerovanie mestskej časti na najbližšie roky.
viac
23.03.2024
Staň sa hrdinom aj ty! Stačí ti na to približne 10 minút
Tradícia Dubnickej kvapky krvi pokračuje aj v tomto roku. V druhej polovici apríla sa dubnický dom kultúry opäť premení na zdravotnícke zariadenie, v ktorom sa z obyčajných ľudí stávajú hrdinovia. Chcete k nim patriť aj vy? Nájdite si „plus-mínus“ 10 minút a darujte krv.
viac
27.05.2024
Starostovská moto kvapka krvi bude 31. mája 2024
Po vlaňajšom úspechu obec Lúčnica nad Žitavou opäť organizuje Starostovskú moto kvapku krvi. Uskutoční sa v piatok 31. mája 2024 od 8.00 hod.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %