Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
07.03.2020 01:30

Podnikatelia so záujmom o mestské zákazky sa môžu ešte stále registrovať


Mestský úrad v Žiline. Snímka zdroj: (zilina.sk).


Žilinská radnica pred rokom úspešne spustila systém informovania podnikateľských subjektov o vyhlásení jednotlivých zákazok s nízkou hodnotou, ktoré je povinné mesto realizovať v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. K dnešnému dňu sa do databázy mestského úradu prihlásilo 71 záujemcov.


Najviac z nich (30) tvoria stavebné spoločnosti, 16 záujemcov v projektových a inžinierskych  činnostiach, zhodne 3 záujemcovia z oblasti geodetických prác a stavebného dozoru. O vyhlásené zákazky tovarov a služieb sa zaujíma celkom 19 subjektov.

„Aj v tomto roku chceme pokračovať v tomto úspešnom projekte a opätovne vyzývame všetkých, ktorí chcú byť informovaní o zákazkách s nízkou hodnotou, aby sa registrovali do databázy záujemcov. Našou snahou je, aby sa do súťaží prihlásilo čo najviac spoločností a aby boli o týchto výzvach čo najlepšie informovaní,“povedal primátor Peter Fiabáne.

Súkromné spoločnosti, subjekty a jednotlivci, ktorí chcú spolupracovať pri mestských zákazkách a byť informovaní o výzvach na predloženie ponuky, majú aj tento rok možnosť registrovať sa do databázy elektronicky. Stačí svoju registráciu poslať na e-mail roman.osika@zilina.sk (Ing. Roman Osika, vedúci oddelenia verejného obstarávania na Mestskom úrade v Žiline). Žiadosť musí obsahovať obchodné meno, sídlo, IČO, rozsah záujmu, presnú emailovú adresu na zasielanie notifikácií spolu s výzvami na predloženie ponuky.

Následne, pri vyhlasovaní zákaziek s nízkou hodnotou, príde registrovaným firmám elektronická notifikácia spolu s výzvou na verejné obstarávanie na uskutočnenie prác. Potencionálnych dodávateľov bude samospráva oslovovať podľa typu zákazky, podľa povahy prác a podľa ďalších podmienok. Aj naďalej sú však všetky výzvy vo verejnom obstarávaní zverejnené na internetovej stránke mesta.

Pre účasť v podlimitných a nadlimitných zákazkách, bude mesto Žilina ako verejný obstarávateľ, vyžadovať splnenie podmienok účasti osobného postavenia, podľa Zákona o verejnom obstarávaní.

Ďalšie informácie sú dostupné na: www.zilina.sk/mesto-zilina-volne-miesta-a-ponuka-verejne-obstaravanie.

 

Autor: (Vladimír MIŠKOVČÍK, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
O vypracovanie projektu obnovy hradieb nemal nikto záujem
Ani jeden záujemca nereagoval na výzvu trnavskej radnice predložiť cenovú ponuku na vypracovanie projektovej dokumentácie obnovy stredovekých hradieb na Hlbokej ulici. Mesto zverejnilo výzvu s uzávierkou 3. februára, odozva však bola nulová.
viac
28.07.2020
Slovenskí študenti získali Európsku cenu za ekologické podnikanie
Študenti z gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach získali cenu EDP Green Entrepreneurship Award a stali sa tak najlepšou študentskou firmou roka v kategórii ekologického podnikania v rámci celej Európy.
viac
28.07.2020
Veľké a Malé Leváre spojí cyklotrasa, na investíciu využijú eurofondy
Vyše trojkilometrovú cyklotrasu medzi obcami Veľké a Malé Leváre v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) vybuduje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.
viac
07.08.2020
Mesto Skalica zverejnilo výsledky súťaže na opravu ZŠ Strážnická
Mesto Skalica zverejnilo výsledky verejnej súťaže na podlimitnú zákazku s názvom Riešenie havarijnej situácie a zvýšenie energetickej účinnosti objektu telocvične ZŠ Strážnická v Skalici, o ktorú prejavilo záujem 11 subjektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %