Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.05.2020 12:25

Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy


Ilustračná snímka.


V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.


„Všetci si uvedomujeme, ako toto mimoriadne obdobie skomplikovalo život v meste i podnikateľom. Prevádzkam na Námestí SNP, mimo centra, ale aj v iných verejných priestoroch v majetku mesta klesli tržby na minimum. Stretol som sa so zástupcami Cechu hostinských, aby sme spoločne diskutovali o vhodnej forme pomoci,” konštatoval Nosko s tým, že mimoriadne zníženie platieb za terasy je jednou z nich.

„Zároveň pripravujeme ďalšiu pomoc pre subjekty pôsobiace v mestských nebytových priestoroch. Verím, že toto mimoriadne obdobie všetci spoločne zvládneme,” dodal.

Na pomoc mesta sa môžu spoľahnúť aj breznianski podnikatelia. Primátor horehronskej metropole Tomáš Abel takisto na sociálnej sieti avizoval, že na najbližšie rokovanie MsZ predloží návrhy, ktoré sa týkajú uvoľnenia rozsahu hodín parkovania zdarma na námestí, ako aj návrhy týkajúce sa odpustenia nájmov podnikateľom v mestských priestoroch počas obmedzení a odpustenie platieb pre terasy pri zabratí priestranstva vo vlastníctve mesta počas tohto roka. Ako dodal, každú žiadosť bude posudzovať finančná komisia a mestskí poslanci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2020
Mesto Bratislava odpustí gastronomickým prevádzkam a kaviarňam daň za terasy
Mesto Bratislava odpustí gastronomickým prevádzkam a kaviarňam celú výšku dane za letné terasy na pozemkoch hlavného mesta. Chce tak pomôcť podnikateľom, ktorí pre opatrenia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu utrpeli výrazné straty.
viac
26.10.2020
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok môžu prevádzkovať terasy aj v zime
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime. Mesto im v prípade záujmu predĺži platnosť rozhodnutí o umiestnení terasy a sedenia na pešej zóne a priľahlých uliciach.
viac
27.03.2021
Mesto Prešov odpustí poplatky prevádzkovateľom letných terás aj v tomto roku
Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove môžu požiadať o umiestnenie sezónnych letných terás už teraz. Mesto odpustí podnikateľom poplatky za umiestnenie terás aj v nadchádzajúcej sezóne.
viac
15.04.2021
Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy
Mesto Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy. Cieľom je zmiernenie negatívnych sociálno-ekonomických dôsledkov pandémie ochorenia COVID-19.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %