Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.01.2019 06:10

Poslanci odobrili financovanie cyklotrasy z N. Mesta nad Váhom do Trenčína


Ilustračná snímka (tsk)


Vážska cyklomagistrála spájajúca Žilinský a Trnavský samosprávny kraj naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom sa predĺži o 21 kilometrov v úseku Nové Mesto nad Váhom – Trenčín. Návrh na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok schválilo v pondelok na svojom zasadnutí Zastupiteľstvo TSK.


Stavba by sa mala začať už na jeseň tohto roku.       

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, úsek cyklotrasy nadviaže na už vybudovaný 14-kilometrový úsek Horná Streda – Nové Mesto nad Váhom. Celkové predpokladané náklady na projekt Zlepšenie dopravnej infraštruktúry v TSK sú takmer 4,4 milióna eur. Výška nenávratného finančného príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu je takmer 4,2 milióna eur, päťpercentné spolufinancovanie kraja bude 219.850 eur.       

„Je to prvýkrát, kedy žiadame v rámci 100-kilometrovej Vážskej cyklomagistrály peniaze z eurofondov. Ak všetko pôjde bez problémov, mali by sme mať tento rok projekt schválený a obstaraný,“ skonštatoval Baška s tým, že úsek by mal byť dokončený na budúci rok.       

Úsek cyklotrasy medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom povedie najmä popri Biskupickom kanáli po obslužnej komunikácii Slovenského vodohospodárskeho podniku. Začiatok je v Novom Meste nad Váhom, trasa bude prechádzať po korune inundačnej hrádze s podjazdom pod mostom cesty II/515. Po celej ostatnej dĺžke trasa povedie v päte ochrannej hrádze Biskupického kanála, pri Trenčianskych Bohuslaviciach prejde na druhú stranu kanála až po katastrálne územie Trenčianske Biskupice. Vodnú elektráreň Opatovce bude obchádzať obslužnou komunikáciou s odklonom od hrádze kanála.       

Kraj by chcel podľa predsedu ešte v tomto roku podať žiadosť o nenávratný finančný príspevok na ďalší úsek cyklotrasy z Považskej Bystrice po hranicu so Žilinským samosprávnym krajom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Mesto pripravuje nový územný plán
Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.
viac
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
11.05.2021
Novú cyklotrasu lemujú infopanely
Na novovybudovanom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom sa dozviete možno aj to, čo ste ešte nevedeli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %