Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
15.11.2017 12:14

Poslanci schválili odpredaj pozemkov významnému investorovi


Snímka zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Detve.


Mestské zastupiteľstvo v Detve v utorok 14. novembra 2017 schválilo odpredaj pozemkov na ploche Priemyselného parku Detva – Trstená pre investora Punch Precision Detva, s. r. o..


„Som rád, že sa nám podarilo nájsť investora do nášho priemyselného parku, ktorý vytvorí pre obyvateľov Detvy a Podpoľania nové pracovné miesta,“ po zastupiteľstve komentoval primátor Ján Šufliarský. Ako upresnil primátor, v období niekoľkých rokov by mal nový investor Punch Precision Detva spolu s nemeckým partnerom ZF vytvoriť viac ako päťsto nových pracovných miest.

V novom závode budú vyrábať komponenty do podvozkov osobných automobilov. Belgický investor plánuje vytvoriť minimálne 352 nových priamych pracovných miest; z toho bude 30 pracovných miest, na ktorých budú pracovať zamestnanci s vysokoškolským vzdelaním druhého stupňa.

Počas nastávajúceho roka 2018 budú stavať výrobné haly. Výrobu v Detve majú začať do konca roku 2019 a najneskôr do konca roku 2023 plánujú dosiahnuť plnú kapacitu výroby. Ďalších dvesto pracovných miest vytvorí nemecký investor, spoločnosť ZF.

Investor predložil mestu Zámer činnosti podľa zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, teda štúdiu EIA, a doplňujúce informácie k ich žiadosti o odkúpenie pozemkov.

Spracovaná bola rozptylová štúdia, akustická štúdia, dendrologický prieskum a dopravné posúdenie, podľa ktorých je zámer činnosti tohto investora v priemyselnom parku environmentálne prijateľný a technicky realizovateľný. Nedôjde teda k prekročeniu ekologickej únosnosti prostredia. Výstavba výrobných hál, administratívnej budovy, parkovísk a prístupovej cesty k týmto objektom sa dá zosúladiť so záujmami ochrany prírody.

V priebehu roku 2018 mesto Detva vybuduje potrebné inžinierske siete a cestnú komunikáciu po hranicu priemyselného parku.

Autor: (Zuzana JUHANIAKOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2020
BBSK má minimálne rok na alokovanie zdrojov na výstavbu obchvatu Detvy
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) má minimálne rok na alokovanie finančných zdrojov na výstavbu obchvatu k novému priemyselnému parku v centra mesta Detva.
viac
15.03.2021
IPEC ukončil hrubú stavbu výskumno-vývojového centra v Senici s predstihom
Developerská skupina IPEC ako investor výstavby výskumno-vývojového centra a výrobných hál v senickom priemyselnom parku ukončila prvú fázu v predstihu. V tejto prvej fáze tu vznikne čiastočnou prestavbou a pripojenou novostavbou k už existujúcej budove výskumno-vývojové centrum.
viac
03.01.2024
Poslanci schválili zámer predaja pozemkov v priemyselnom parku
Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou na utorkovom mestskom zastupiteľstve schválili zámer odpredať vyše 75 000 štvorcových metrov pozemkov v miestnom priemyselnom parku.
viac
20.01.2024
Mesto predalo pozemky v priemyselnom parku za euro za m2
Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou schválili na piatkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva odpredaj pozemkov v miestnom priemyselnom parku. Pozemky predali za jedno euro za štvorcový meter ako prípad osobitného zreteľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %