Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.04.2017 10:47

Posolstvo čistého životného prostredia sa šíri netradičným spôsobom


Na snímke zľava - viceprimátor Patrik Groma s aktivistami z Občianskeho združenia GO SPACE.


Na Námestí Andreja Hlinku boli v pondelok, 10. apríla 2017, umiestnené dva veľkokapacitné kontajnery naplnené odpadom. Aj takýmto nevšedným spôsobom chcú upozorniť na znečistené životné prostredie aktivisti z Občianskeho združenia GO SPACE spoločne s mestom Žilina.


Tí spoločne minulý víkend zorganizovali zber odpadu na Vodnom diele Žilina. Odpad, ktorý dobrovoľníci vyzbierali za 2,5 hodiny umiestnili na námestie ako podnet k zamysleniu sa pre obyvateľov, ktorí by sa mali začať viac zaujímať o dianie okolo seba, ekológiu a zbytočne neznečisťovali verejné priestranstvá.

Ako sa vyjadril gestor projektu Patrik Groma: „Zvolili sme aj trošku netradičnú formu, takzvaný guerilla marketing. Všetok vyzbieraný odpad sme umiestnili na Námestie Andreja Hlinku, aby si občania uvedomili, čo všetko sa môže stať, pokiaľ nechajú znečisťovanie životného prostredia zájsť príliš ďaleko. Zároveň vystavený odpad slúži ako environmentálne posolstvo, aby sa podobná situácia už viackrát neopakovala.“

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2016
Do likvidácie čiernych skládok investovala Považská Bystrica 60 000 eur
Na likvidáciu čiernych skládok vynaložilo mesto Považská Bystrica v tomto roku približne 60.000 eur. Mestu sa aj s podporou Envirofondu podarilo zlikvidovať jednu z najväčších čiernych skládok v miestnej časti Horný Moštenec.
viac
18.03.2017
Z kanalizácie robia nezodpovední ľudia smetisko
Ľudia často z nevedomosti alebo nezodpovednosti vypúšťajú do verejnej kanalizácie aj odpadové vody, ktoré obsahujú to, čo tam nepatrí. Napríklad, splachujú zvyšky jedál, pričom tie môžu spôsobiť, že pritiahnu potkany a to nie je nič príjemné. Jedlo ale nie je jediné, čo do kanalizácie nepatrí.
viac
02.09.2021
Covid rozhodol: prvé tony bioplastu Nonoilen vyrobia v Nitre v 2. polroku 2022
Na otázky Obecných novín odpovedal autor objavu stopercentného bioplastu Nonoilen profesor Pavol Alexy zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Ozrejmuje, prečo sa výroba jeho prvých tisícok ton granulátov nespustila na Slovensku už v roku 2020.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %