Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
11.04.2020 01:25

Potraviny z materských škôl rozdá mesto rodinám a seniorom


Snímka zdroj: (dolnykubin.sk).


Nevyužité potraviny z materských škôl v pôsobnosti mesta Dolný Kubín poputujú seniorom do zariadení opatrovateľskej služby, rodinám s maloletými deťmi i do zariadení dočasného bývania.


Radnica sa rozhodla potraviny darovať vzhľadom na celoštátne zatvorenie všetkých škôl v súvislosti so šírením nového koronavírusu v krajine.

„Potravinám, ktoré sme mali naskladnené a nebolo možné ich vrátiť dodávateľovi, sme skontrolovali záručné doby. Tie, ktoré by exspirovali do konca mesiaca máj, sme sa rozhodli darovať. V týchto dňoch si všetci ešte viac uvedomujeme cenu potravín a bolo pre nás nemysliteľné, aby naskladnené jedlo v našich školských kuchyniach skončilo ako odpad,” povedal primátor mesta Ján Prílepok.

Desiatky druhov potravín v celkovej váhe viac ako 70 kilogramov tak podľa primátora budú smerovať k ľuďom, ktorí to v týchto časoch najviac potrebujú. „Ide napríklad o jogurty, vajcia, droždie, zeleninu, maslo, zemiaky, croissanty, ryžu, múku či pudingy,” ozrejmila Katarína Trubanová z oddelenia pre rodinu a krízovú intervenciu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne.

Radnica na základe rozhodnutia krízového štábu mesta a po konzultácii s regionálnym hygienikom uzatvorila materské, základné a základné umelecké školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti v piatok 13. marca. Následne od 16. marca nariadil zatvorenie všetkých škôl a školských zariadení na Slovensku do odvolania aj Ústredný krízový štáb SR. Obmedzenie činnosti sa tak dotklo aj školských kuchýň v materských a základných školách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
V rámci iniciatívy Rozdaj sa dostali rodiny potraviny a drogériu
Viceprimátor Prešova a štyria mestskí poslanci pokračujú s roznášaním potravín a drogérie pre ľudí, ktorí majú v týchto dňoch problém zabezpečiť si základné výrobky dennej spotreby. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
06.10.2020
Mladí výtvarníci skrášlili oporný múr za domovom dôchodcov
Umelecky nadaní žiaci ozdobili svojimi maľbami oporný múr v Zariadení pre seniorov a domove sociálnych služieb v Dolnom Kubíne. Múr počas týždňa dobrovoľníctva premaľovala skupina pomocníkov, finálnu podobu mu dajú mladí výtvarníci, ktorí sa zapojili do jeho skrášľovania.
viac
15.10.2020
Do akvaparkov, kín či divadiel sa od štvrtka ľudia nedostanú
Od štvrtka (15. 10.) od 6.00 h sa zatvárajú všetky prírodné a umelé kúpaliská, akvaparky, wellness – teda sauny, vírivky, kúpele, či zábaly, fitness centrá či prevádzky divadelných, hudobných, filmových alebo iných umeleckých predstavení, akými sú kiná alebo divadlá.
viac
27.03.2023
Mesto pomôže obyvateľom starších domov s projektom Obnov dom
Mesto Dolný Kubín chce pomôcť obyvateľom starších domov získať finančné prostriedky z projektu Obnov dom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %