Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
11.04.2020 01:25

Potraviny z materských škôl rozdá mesto rodinám a seniorom


Snímka zdroj: (dolnykubin.sk).


Nevyužité potraviny z materských škôl v pôsobnosti mesta Dolný Kubín poputujú seniorom do zariadení opatrovateľskej služby, rodinám s maloletými deťmi i do zariadení dočasného bývania.


Radnica sa rozhodla potraviny darovať vzhľadom na celoštátne zatvorenie všetkých škôl v súvislosti so šírením nového koronavírusu v krajine.

„Potravinám, ktoré sme mali naskladnené a nebolo možné ich vrátiť dodávateľovi, sme skontrolovali záručné doby. Tie, ktoré by exspirovali do konca mesiaca máj, sme sa rozhodli darovať. V týchto dňoch si všetci ešte viac uvedomujeme cenu potravín a bolo pre nás nemysliteľné, aby naskladnené jedlo v našich školských kuchyniach skončilo ako odpad,” povedal primátor mesta Ján Prílepok.

Desiatky druhov potravín v celkovej váhe viac ako 70 kilogramov tak podľa primátora budú smerovať k ľuďom, ktorí to v týchto časoch najviac potrebujú. „Ide napríklad o jogurty, vajcia, droždie, zeleninu, maslo, zemiaky, croissanty, ryžu, múku či pudingy,” ozrejmila Katarína Trubanová z oddelenia pre rodinu a krízovú intervenciu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne.

Radnica na základe rozhodnutia krízového štábu mesta a po konzultácii s regionálnym hygienikom uzatvorila materské, základné a základné umelecké školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti v piatok 13. marca. Následne od 16. marca nariadil zatvorenie všetkých škôl a školských zariadení na Slovensku do odvolania aj Ústredný krízový štáb SR. Obmedzenie činnosti sa tak dotklo aj školských kuchýň v materských a základných školách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2019
Peniaze pôvodne určené na Hviezdoslavov ples pôjdu na pomoc Prešovu
Mesto Dolný Kubín sa pridalo k slovenským samosprávam, ktoré sa rozhodli zaslať finančnú pomoc do Prešova. Príspevok 4000 eur odsúhlasili dolnokubínski mestskí poslanci na štvrtkovom (12. 12.) rokovaní.
viac
14.03.2020
Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe
Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.
viac
09.12.2020
BBSK vyzval farmárov, aby dodávali lokálne potraviny pre jeho zariadenia
Základné suroviny, ktoré je možné dopestovať či vyrobiť v slovenských podmienkach, plánujú zariadenia v pôsobnosti župy odoberať od lokálnych farmárov, poľnohospodárov a producentov.
viac
15.11.2023
Dolnokubínske denné centrum na dva dni otvorí brány verejnosti
Dolnokubínske denné centrum na ulici Obrancov mieru si pripravilo pre verejnosť deň otvorených dverí. Uskutoční sa v stredu 15. a vo štvrtok 16. novembra od 10.00 do 18.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %