Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.12.2019 12:05

Povinné očkovanie nebude podmienkou pre prijatie dieťaťa do škôlky


Ilustračná snímka (tasr)


Očkovanie pre prijatie detí do škôlok povinné nebude. Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu neschválili novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.


Podľa novely mali byť do predškolských zariadení prijaté len také deti, ktoré sa podrobili povinnému pravidelnému očkovaniu zodpovedajúcemu príslušnému veku podľa očkovacieho kalendára.       

Cieľom návrhu bolo podľa ministerstva zdravotníctva úprava príslušných ustanovení zameraných na prevenciu a kontrolu prenosných ochorení na Slovensku s cieľom posilnenia akcieschopnosti SR na úseku ochrany zdravia obyvateľstva pred prenosnými ochoreniami.       

Rezort argumentoval, že kolektívne zariadenia majú vytvárať podmienky uľahčujúce zavlečenie a šírenie nákazy. Neočkované deti v kolektíve môžu byť prameňom nákazy pre iné deti, ktoré nemôžu byť očkované pre kontraindikáciu alebo sú neimúnne pre neschopnosť organizmu vytvoriť si ochranu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2019
Do predškolských zariadení budú môcť byť prijaté len zaočkované deti
Do predškolského zariadenia budú môcť byť v budúcnosti prijaté len deti, ktoré absolvovali povinné očkovanie. Avizuje to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Cieľom je prevencia a ochrana zdravia detskej populácie. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.
viac
21.03.2019
Rezort školstva je otvorený diskusii o detských lesných kluboch
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR je otvorené verejnej diskusii o tom, ako by mali na Slovensku fungovať lesné detské kluby. Tých je v súčasnosti registrovaných viac ako 16. Uvažuje sa o nich ako o alternatíve štandardných materských škôl.
viac
03.05.2019
Ružinov bude mať nové pravidlá pre prijímanie detí do škôlok
Prijímanie detí do materských škôl v bratislavskom Ružinove má mať nové transparentné, zrozumiteľné a sprehľadnené pravidlá. Zabezpečiť to má všeobecne záväzné nariadenie, ktoré schválili ružinovskí poslanci na rokovaní miestneho zastupiteľstva.
viac
22.08.2019
Do škôlok sa budú prijímať len zaočkované deti
Návrh zákona, podľa ktorého by do predškolského zariadenia mohlo byť prijaté len také dieťa, ktoré sa podrobilo povinnému pravidelnému očkovaniu, zodpovedajúcemu príslušnému veku podľa očkovacieho kalendára, schválila v stredu vláda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %