Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.04.2020 12:35

Pracoviská MV SR budú od pondelka verejnosti k dispozícii 6 hodín denne


Ilustračná snímka: (minv.sk).


Od pondelka 27. apríla 2020 kontaktné pracoviská MV SR prechádzajú z 3-hodinového na 6-hodinový režim úradných hodín.


V pondelok, utorok, štvrtok a v piatok budú verejnosti k dispozícii od 8. do 14. hodiny, v stredu od 10. do 16. hodiny.

Štvrtok je zároveň nestránkový deň pre úsek zbraní a streliva.

MV SR upozorňuje, že z dôvodu ochrany verejného zdravia naďalej platí mnoho obmedzení v poskytovaní služieb:

Dopravné inšpektoráty vybavia len občanov objednaných prostredníctvom elektronickej služby.

Vodičské preukazy sa budú vydávať len novým vodičom po získaní vodičského oprávnenia, majiteľom stratených či odcudzených vodičských preukazov, taktiež pri uplynutí platnosti a po zmene priezviska po sobáši. Vydávajú sa aj medzinárodné vodičské preukazy a výpisy z evidenčnej karty vodiča.

Prijímať sa budú žiadosti o občianske preukazy, ktorých časová platnosť skončila, alebo je platná maximálne dva mesiace. O OP možno požiadať aj v prípade straty či krádeže, z dôvodu výmeny neelektronického dokladu za OP s čipom, pri zmene trvalého pobytu alebo priezviska a pri dovŕšení 15 rokov veku. Oddelenia dokladov tiež poskytnú službu odblokovania bezpečnostného osobného kódu a odblokovania e-podpisu (KEP PIN). Štandardné vydávanie certifikátov pre e-podpis naďalej nebudú zabezpečovať, nakoľko je možné ich získať online.

Cestovné pasy sa naďalej vydávajú len na základe žiadosti o urýchlené vydanie do dvoch pracovných dní za príslušný správny poplatok. Žiadosti o tzv. cestovné OP pre deti do 15 rokov sa momentálne neprijímajú vôbec.

Neprijímajú sa žiadosti o vydanie zbrojných preukazov a licencií, ani sa nezabezpečuje výkon skúšok odbornej spôsobilosti na držanie či nosenie zbrane a streliva.

Okresné úrady naďalej nevykonávajú pojednávania o priestupkoch a správnych deliktoch. Overovanie listín a podpisov sa robí len po telefonicky dohodnutom stretnutí.

Stále platí:

- vstup na pracoviská je zakázaný maloletým, s výnimkou odôvodnených návštev pracoviska dokladov;

- návštevníci sa môžu pohybovať len v priestoroch klientskych centier a podateľne, do iných priestorov okresných úradov nesmú vstupovať, nesmú používať sociálne zariadenia;

- vstup na klientske pracoviská je možný len s prekrytými dýchacími cestami /rúško, šál/, každý návštevník je povinný pri vchode vydezinfikovať si ruky a riadiť sa pokynmi supervízora.

Autor: (MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2020
Od 1. apríla docháza k ďalším úpravám v úradných hodinách pracovísk MV SR
Úradné hodiny klientskych centier, oddelení dokladov a dopravných inšpektorátov sú od 16. marca skrátené na čas od 8. h do 11. hodiny každý pracovný deň. Od 1. apríla dôjde k zmene úradných hodín v stredu.
viac
02.10.2020
Upravený režim na pracoviskách MV SR počas núdzového stavu od 5. októbra
Ministerstvo vnútra upozorňuje, že v súvislosti s vyhlásením núdzového stavu prijalo viacero opatrení pri poskytovaní služieb evidencie vozidiel na dopravných inšpektorátoch, oddelení dokladov, pracovísk okresných úradov a klientskych centier.
viac
28.10.2020
Všetky kontaktné pracoviská MV SR sú až do odvolania zatvorené
Klientske centrá, oddelenia odkladov, dopravné inšpektoráty a ďalšie pracoviská MV SR sú z dôvodu zákazu vychádzania zatvorené a ich stránkové hodiny sú zrušené. Ich zamestnanci však naďalej pracujú a všetky žiadosti verejnosti vybavujú v zákonom stanovených lehotách.
viac
02.11.2020
Pracoviská MV SR sú od pondelka 2. novembra opäť prístupné verejnosti
Ministerstvo vnútra po niekoľkých dňoch otvára svoje kontaktné pracoviská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %