Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.02.2019 08:25

Predseda PSK zavádza výjazdové rokovania v regiónoch


Predseda PSK Milan Majerský. snímka zdroj: Parlamentné Listy


Prešovský samosprávny kraj (PSK) zavádza výjazdové rokovania predsedu kraja Milana Majerského v jednotlivých regiónoch. Prvé z nich sa uskutoční v stredu (13. 2.) v Starej Ľubovni. Jeho cieľom je dialóg so starostami obcí a podnikateľmi okresu o ich problémoch, potrebách a pomoci.


Ako TASR informovala Daša Jeleňová z Kancelárie predsedu PSK, rokovanie sa začne o 10.00 h v kine Tatra, kde predseda PSK zhodnotí, čo všetko sa v okrese Stará Ľubovňa vlani urobilo.       

"Dôležitými témami budú okrem iného aj Catching-up Regions pre dobiehajúce regióny, sociálna oblasť, rozvoj cykloturizmu - predstavenie kostrovej siete cyklistických trás v PSK, a rôzne výzvy (výzva pre región), granty a operačné programy, do ktorých sa môžu zapojiť samosprávy i podnikateľský sektor," uviedla Jeleňová.      

 Na výjazdovom rokovaní sa zúčastnia poslanci PSK za Staroľubovniansky okres, primátori, starostovia, zástupcovia verejnej správy, kľúčových spoločností a firiem, riaditelia organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK a všetci významní aktéri rozvoja cestovného ruchu. Na stretnutí sa zúčastní vedenie Úradu PSK vrátane vedúcich jednotlivých odborov.       

V programe je naplánovaná aj návšteva Ľubovnianskej nemocnice, Ľubovnianskeho múzea a Domova pre seniorov v Starej Ľubovni.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2019
Po letnej prestávke zavítal prešovský župan do okresu Poprad
Doprava, školstvo, sociálna oblasť, ale aj rozvoj regiónu – to boli 18. septembra hlavné témy stretnutia Milana Majerského so zástupcami obcí, organizácií a podnikateľského sektora v Poprade.
viac
01.02.2020
ÚVO má svoju predĺženú ruku už aj na východe Slovenska
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák spolu s predsedom Prešovského samosprávneho kraja Milanom Majerským otvorili stále pracovisko ÚVO v sídle Úradu PSK v Prešove.
viac
26.03.2021
Prešovská župa zaočkovala už viac ako 20 tisíc ľudí
Prešovský samosprávny kraj pokračuje v očkovaní proti koronavírusu aj nasledujúci víkend a to v rovnakom režime vo všetkých troch veľkokapacitných vakcinačných centrách (VKOC). V Poprade a v Humennom sa bude očkovať len počas soboty, v Prešove navyše aj v nedeľu.
viac
13.02.2023
Krajskí poslanci by mali rozhodovať aj o dotáciách na regionálne projekty
O dotáciách na regionálne projekty, výške príspevkov v školských zariadeniach, ako aj o finančnom krytí rekonštrukcie Múzea moderného umenia Andyho Warhola by mali v pondelok (13. 2.) rokovať poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %