Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.11.2018 10:33

Predseda ZMOS Michal Sýkora nebude kandidovať na prezidenta


Michal Sýkora, predseda ZMOS


Dlhoročný starosta Štrby a predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Sýkora nebude kandidovať na prezidenta SR. K tomuto kroku ho vyzývali členovia orgánov ZMOS.


"O funkciu prezidenta Slovenskej republiky by som sa uchádzal ako nezávislý kandidát. Tak, ako som sa desaťročia profiloval. Považoval by som to aj za výrazné zavŕšenie mojej celoživotnej angažovanosti pre Slovensko a jeho občanov. Po zodpovedných úvahách chcem zdôrazniť, že samospráva zostáva aj naďalej u mňa na prvom mieste," deklaroval pre TASR Sýkora.       

Podľa jeho slov spoločenská situácia na Slovensku nie je jednoduchá. "Cítiť napätie, ktoré obyvateľom nepridáva na optimizme. To ma výrazne ovplyvnilo pri mojom uvažovaní. Podpora, ktorá mi bola vyjadrená pre prezidentskú kandidatúru, ma zaväzuje pokračovať v práci. ZMOS bude po komunálnych voľbách viac ako pol roka do konania snemu bez dvoch podpredsedov a bude potrebné zvládnuť všetky úlohy vrátane tých, ktoré v rámci prerozdelenia vykonávali oni a za par dní im mandát zanikne," ozrejmil.       

Svoju energiu preto naďalej sústredí pre miestnu územnú samosprávu. "Cítim, že v tejto oblasti, ktorej sa venujem celý svoj profesijný život, môžem byť stále prínosný. Preto sa sústredím na podporu kvalitného sociálneho dialógu, presadzovanie agendy ZMOS a, samozrejme, aj plnenie volebnému programu, s ktorým som uspel v komunálnych voľbách v rodnej obci, keď som získal do desiateho volebného obdobia podporu vyše 80 percent spoluobčanov," uzavrel Sýkora.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2016
Silná samospráva – pilier stabilnej spoločnosti
V bratislavskej Inchebe dnes o 13. hodine začal 27. snem Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
06.10.2016
Prvý prezident aktívne podporoval myšlienky samosprávnosti
Združenie miest a obcí Slovenska so zármutkom prijalo informáciu o odchode prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča.
viac
11.01.2017
Andrej Kiska: Primátori a starostovia sú zdrojom inšpirácie pre moju prácu
Primátori a starostovia sú pre prezidenta SR Andreja Kisku inšpiráciou pre jeho vlastnú prácu a poslanie, pretože vďaka stretnutiam s nimi a ľuďmi v mestách i obciach môže lepšie rozumieť, čo trápi Slovensko. Prezident to uviedol pri dnešnom prijatí 81 zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
17.01.2019
Prezident starostom a primátorom: Spravme z predškolskej výchovy prioritu
Slovensko zaostáva v predškolskej výchove a vzdelávaní za rozvinutými krajinami. Práve preto by táto téma mala byť prioritou. Myslí si to prezident SR Andrej Kiska, ktorý vyzval starostov a primátorov, aby prispeli k vyzdvihnutiu tejto témy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %