Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.08.2022 01:30

Prešov a Ubľa získali účelové dotácie z rozpočtu kraja


Snímka zo slovensko-ukrajinského hraničného priechodu Ubľa - Malé Berezné. Snímka zdroj: (tasr).


Prešovskí krajskí poslanci schválili na svojom utorkovom zasadnutí na realizáciu projektov účelovú dotáciu mestu Prešov a obci Ubľa spolu vo výške 400 000 eur. V Prešove pomôžu krajské peniaze dobudovať športovú infraštruktúru a v Ubli vybudovať cyklochodník.


Prešovu smeruje 300 000 eur na projekt dobudovania športovej infraštruktúry na Jazdeckej ulici. Z účelovej dotácie sa bude realizovať rekonštrukcia hlavnej tribúny, konkrétne vytvorenie šatní a zázemia, taktiež osadenie nových dočasných tribún na protiľahlej strane a vytvorenie sektoru hostí, osadenie tribúny, vybudovanie bufetu, toaliet a pokladní.

"Prostriedky sú viazané pre aktivity mestského futbalového klubu Tatran Prešov, ktorý postúpil do druhej ligy, no musí hrať v Ličartovciach. Zatiaľ nám mešká výstavba nového štadióna, preto keďže máme zároveň futbalovú akadémiu a chceme, aby fungovala do budúcna ďalej, plánujeme v Jazdeckom areáli vytvoriť priestor, ktorý bude slúžiť futbalovej akadémii, ale zároveň bude spĺňať podmienky pre hranie druhej ligy," uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Pre Ubľu bola z rozpočtu krajskej samosprávy schválená účelová finančná alokácia vo výške 100 000 eur. Obec financie použije na vybudovanie cyklochodníka pre rozvoj cezhraničného cestovného ruchu, a to v rámci jeho prvej etapy. Cieľom projektu je vybudovanie a skvalitnenie cyklotrás v Národnom parku Poloniny a prihraničného územia, spájajúceho Slovensko s Ukrajinou. Po realizácii sa vytvoria predpoklady pre rozvoj cestovného ruchu, podporu cykloturizmu a mäkkej turistiky v sninskom regióne.

"Projekt výstavby cyklochodníka v obci je dôležitý aj v súvislosti s výstavbou viacúčelovej cyklotrasy Poloniny Trail, ktorá aktuálne patrí medzi naše najvýznamnejšie projekty v Prešovskom kraji. Z pohľadu stimulovania investícií a väčšieho záujmu o toto turisticky cenné územie to považujeme za ďalší konkrétny krok, ktorým chceme pomôcť dotiahnuť spoločné plány do úspešného konca," povedal predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský.

Dofinancovanie oboch projektových zámerov zabezpečí mesto Prešov a obec Ubľa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Kraj prispeje knižniciam na nákup nových kníh
Prešovský samosprávny kraj prispeje knižniciam vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti na nákup nových kníh. Zo svojho rozpočtu vyčlenil na tento účel 150 tisíc eur. Účelovou dotáciou chce krajská samospráva podporiť zvyšovanie čitateľskej gramotnosti a kultúru čítania najmä u detí a mladých ľudí.
viac
11.02.2019
Predseda PSK zavádza výjazdové rokovania v regiónoch
Prešovský samosprávny kraj (PSK) zavádza výjazdové rokovania predsedu kraja Milana Majerského v jednotlivých regiónoch. Prvé z nich sa uskutoční v stredu (13. 2.) v Starej Ľubovni. Jeho cieľom je dialóg so starostami obcí a podnikateľmi okresu o ich problémoch, potrebách a pomoci.
viac
02.01.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila ďalšie financie
Z celkovej sumy takmer 64-tisíc pridelili 51 975 eur ľuďom postihnutým tragédiou na Mukačevskej ulici č. 7 v Prešove. Ďalších 12-tisíc eur rozdelili 39 žiadateľom - rodinám v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenčnej núdzi.
viac
13.01.2020
Kraj prideľuje dotácie zo svojho rozpočtu po novom
Poskytovanie dotácií z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja má nové pravidlá. Krajskí poslanci na svojom poslednom rokovaní schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov PSK, ktoré zavádza viacero zmien a je už v platnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %