Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.04.2021 08:15

Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania, doplní piaty cyklus. Začal sa vo štvrtok a potrvá do 27. apríla. Podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Šitárovej tým mesto vychádza občanom v ústrety.


Pristavenie veľkoobjemových kontajnerov (VOK) bude zabezpečené v súčinnosti s Technickými službami mesta Prešov (TSmP) v 19 lokalitách. Do rozmiestnených VOK je možné vkladať objemný odpad z domácností, ako je nábytok, koberce, matrace, vyradená sanita a podobne. Vedľa VOK je možné uložiť konáre.

„Nie je možné do nich vkladať pneumatiky, elektroodpad, nebezpečný odpad, drobný stavebný odpad, textil, oleje a tuky a oddelene vyzbieraný komunálny odpad z obalov a neobalových výrobkov, na ktoré sa vzťahuje rozšírená zodpovednosť výrobcov. Sú to obaly a neobalové výrobky z papiera, plastov, kovov, skla a kompozitných obalov na báze lepenky a rovnako ani biologicky rozložiteľný odpad,” doplnila Šitárová.

Zároveň sa v sobotu (24. 4.) od 8.00 do 12.00 h uskutoční prvý zber elektroodpadu, najmä zo skupiny bielej techniky. Nepotrebnú práčku, chladničku či mikrovlnku bezplatne odvezú pracovníci TSmP priamo z adresy bydliska obyvateľov. Službu je potrebné si objednať najneskôr dva dni pred termínom zberu prostredníctvom webstránky www.zberelektroodpadu.sk.

V deň zberu je potrebné vyložiť staré spotrebiče do vchodu bytovky alebo za bránu domu. „Zamestnanci TSmP obyvateľom zatelefonujú alebo zazvonia na zvonček a následne spotrebiče odvezú na ekologickú recykláciu. Spotrebiče treba pred ich odovzdaním do zberu očistiť, vyliať vodu z filtra práčky alebo odmraziť mrazničku. Pri ich odovzdávaní treba dbať aj na ďalšie opatrenia, akými sú používanie ochranných rúšok a rukavíc,” doplnila Ingrid Mihaľová z TSmP.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Na jesenné upratovanie bude v Prešove k dispozícii 100 kontajnerov
Celkovo 100 veľkoobjemových kontajnerov pristavia Technické služby mesta Prešov (TSmP) vo vybraných lokalitách Prešova. Vo štvrtok sa začína jesenné upratovanie, ktoré potrvá do utorka (13. 10.).
viac
10.03.2021
Petržalka spustila jarný zber objemného odpadu
Bratislavská Petržalka aj tento rok pripravila pre svojich obyvateľov jarný zber objemného odpadu a pristaví pre nich veľkorozmerné kontajnery.
viac
06.04.2021
V rámci jarného upratovania vyzbierali v Dubnici 40 ton objemného odpadu
Počas jarného upratovania (8. 2. – 22. 3.) vyzbierali v Dubnici nad Váhom viac ako 40 ton objemného odpadu. Polovicu z neho zrecyklovali.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %