Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.01.2022 08:00

Prešovský kraj opraví ďalšie mosty a cesty v regiónoch


Ilustračná snímka: (PSK).


Sumu 6 miliónov eur schválili poslanci Prešovského samosprávneho kraja v rámci navrhovaného investičného plánu kapitálových výdavkov pre Správu a údržbu ciest PSK na rok 2022 v rámci I. etapy. Župa plánuje za túto čiastku opraviť viacero ciest i mostov, ale i budov SÚC PSK.


Prešovský samosprávny kraj (PSK) bude pokračovať v rekonštrukciách a modernizáciách ciest aj v roku 2022. Krajskí poslanci na tento účel schválili ešte na decembrovom zastupiteľstve 6 miliónov eur, a to v rámci prvej etapy investičného plánu kapitálových výdavkov na tento rok.

Medzi plánovanými investíciami Správy a údržby ciest (SÚC) PSK sú zahrnuté opravy viacerých mostov i rekonštrukcie ciest. V investičnom pláne sa počíta s rekonštrukciou mostov cez Suchovlčí potok pred obcou Livov (okr. Bardejov), cez potok Šibský pred Bardejovom, cez potok Pčolinka pred obcou Čukalovce (okr. Snina), cez potok Lekeš v obci Dulová Ves (okr. Prešov).

Tiež sa opraví most v obci Baškovce (okr. Humenné), v Petrovanoch (okr. Prešov), ale aj v Spišskom Podhradí (okr. Levoča) cez potok Margecanka, či cez Hlboký potok v obci Kalinov (okr. Medzilaborce). Ráta sa tiež s výstavbou mosta Dlhé Klčovo – Nižný Hrušov (okr. Vranov nad Topľou) vrátane napojenia na cestu III. triedy.

Okrem toho sa zrekonštruujú úseky ciest Jánovce – Ľubica, Dobra – Malá Domaša, Nižná Voľa – Koprivnica, dôjde k rekonštrukcii križovatky ciest Veľký Slavkov – Mlynica či križovatiek Lesík Delostrelcov v Prešove i v Starej Lesnej.

Počíta sa tiež s elimináciou bezpečnostných rizík na ceste Svidník – Vyšná Jedľová a Sedlice – Bzenov. V investičnom pláne sa nachádza i rekonštrukcia cesty za obcou Mičakovce, rekonštrukcia oporných múrov a premostení v Malej Frankovej i rekonštrukcia priepustov na cestách II. a III. triedy v Prešovskom kraji.

Opravia sa tiež garáže cestmajsterstva v Chminianskej Novej Vsi a urobí sa odkanalizovanie spevnených plôch areálu. Zároveň sa pristúpi k II. etape rekonštrukcie budovy zimnej údržby na cestmajsterstve v Starej Ľubovni a opravia sa strechy na garážach v areáli prevádzkového dvora SÚC PSK v Prešove.

V roku 2021 opravil Prešovský samosprávny kraj približne 102 km ciest a 24 mostov. Celková hodnota týchto prác predstavuje zhruba 20,8 miliónov eur.

Autor: (Lea HEILOVÁ, PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Prešovskí poslanci schválili prijatie úveru vo výške 4 milióny eur
Na dofinancovanie stavieb, ktoré má mesto schválené v pláne investičnej výstavby, prešovskí mestskí poslanci v stredu schválili úver vo výške 4 milióny eur.
viac
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
29.12.2021
Pezinok má schválený rozpočet, očakáva príjmy na úrovni 36 miliónov eur
Mesto Pezinok bude v roku 2022 hospodáriť s predpokladanými príjmami vo výške 36 065 018 eur, výdavky sa očakávajú na úrovni 35 203 698 eur. Poslanci Pezinka schválili finančný plán na budúci rok na utorkovom (28. 12.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
09.08.2023
Krajská samospráva má naplánovanú obnovu ciest za viac ako 60 mil. eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) plánuje v roku 2023 opraviť mosty a cesty za viac ako 60 miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová s tým, že PSK na to využije vlastné a európske zdroje, ako aj financie z 30-miliónového úveru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %