Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.06.2023 01:30

Prešovský trojičný jarmok potrvá rekordných šesť dní


Banner.


Prešovský trojičný jarmok tentoraz potrvá rekordných šesť dní. Priamo na Hlavnej ulici ponúkne od pondelka (5. 6.) do soboty (10. 6.) prezentáciu ľudovej kultúry, remesiel, rôzne atrakcií, jedlá či nápoje.


Pre návštevníkov bude každý deň pripravený aj kultúrny program. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Jarmok bol pravidelne súčasťou najväčších mestských slávností - Dní mesta Prešov, no tento rok vynikne ako samostatné podujatie s kultúrnym programom každý večer," uvádza s tým, že ide o 22. ročník, pričom ide o jedno z významných mestských podujatí.

Na jarmoku si budú môcť Prešovčania aj návštevníci mesta vychutnať tradičné slovenské jedlá, ale tiež gurmánske novinky. "Okrem gastrostánkov bude v ponuke aj rozmanitý tovar z tradičnej ľudovej kultúry a remeselné výrobky. Svoj kumšt predvedú košikári, rezbári, kováči a hrnčiari. Chýbať nebude ani textil, hračky, kozmetika a množstvo ďalších výrobkov," dodáva radnica.

V rámci kultúrneho programu sa okrem rôznych hudobných skupín predstavia aj prešovské folklórne súbory. Prídu i choduliari, šermiari či sokoliari. Pre najmenších budú pripravené detské atrakcie. Posledný deň jarmoku sa jeho návštevníci budú môcť previezť mestom konským povozom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2023
Vyvrcholením Nitrianskych fašiangov bude veľký sprievod mestom
Tradičný jarmok a kultúrny program ponúknu aj tento rok Nitrianske fašiangy. Ako informoval mestský úrad, konať sa budú 18. februára na Svätoplukovom námestí.
viac
02.06.2023
Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj
V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.
viac
16.06.2023
V Liptovskom Mikuláši majú Stoličné dni, remeselná ulička je opäť o niečo dlhšia
Námestie osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši je od štvrtka dejiskom hlavného podujatia letnej sezóny v meste, Stoličných dní. Jarmok potrvá do 17. júna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
15.08.2023
Program Baníckeho jarmoku bude reflektovať na dvojicu výročí mesta
Program tohtoročného Baníckeho jarmoku v Prievidzi bude reflektovať na 910. výročie prvej písomnej zmienky i na 640 rokov od udelenia mestských práv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %