Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.01.2022 11:35

Prievidžania môžu zasielať návrhy na ocenenie Prievidzský anjel


Mestské ocenenie Prievidzský anjel.


Mesto Prievidza vyhlasuje výzvu na predloženie návrhov na udelenie mestského ocenenia Prievidzský anjel. Ocenenie bude odovzdané na slávnostnom podujatí Tváre mesta, ktoré je naplánované na záver mája.


Ocenenie Prievidzský anjel sa udeľuje osobám alebo skupinám osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta Prievidza a jeho obyvateľov, majú zásluhy na jeho zveľaďovaní a propagácii, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi, dosiahli významné výsledky, šírili dobré meno mesta doma alebo v zahraničí, alebo vykonali iné aktivity hodné osobitného zreteľa v prospech mesta a jeho obyvateľov.

Odôvodnené návrhy na udelenie ocenenia Prievidzský anjel pre fyzické osoby, právnické osoby alebo skupiny osôb môžu doručovať mestskému úradu primátor mesta, poslanci mestského zastupiteľstva a obyvatelia mesta.

Obsah návrhu musí obsahovať meno a priezvisko a vek navrhovanej fyzickej osoby alebo úplný názov navrhovanej právnickej osoby, bydlisko alebo sídlo navrhovanej osoby, profesiu navrhovanej osoby (v prípade fyzických osôb), charakteristiku zásluh navrhovanej osoby, odôvodnenie predloženého návrhu, základné údaje o predkladateľovi návrhu na udelenie ocenenia (meno, priezvisko, adresa bydliska, resp. názov a sídlo organizácie, telefonický kontakt).

Pokiaľ je to možné, na doručenie návrhu môže navrhovateľ použiť pripravený formulár, ktorý je zverejnený na webovej stránke mesta Prievidza. Spracované písomné návrhy je potrebné doručiť mestu Prievidza do podateľne - Mestský úrad v Prievidzi, Námestie slobody č. 14, osobne, poštou alebo e-mailom na adresu diana.dusekova@prievidza.sk najneskôr do 28. februára 2022. Návrhy doručené po uvedenom termíne nebudú posudzované.

Autor: (Michal ĎUREJE, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2022
Mesto otvorilo výzvu pre návrhy na ocenenie talentovanej mládeže
Hlavné mesto opäť hľadá talentovanú mládež, otvorilo výzvu na predkladanie návrhov na ocenenie za rok 2021.
viac
03.05.2022
Verejnosť môže nominovať na obnovu pamiatky v zlom stave
Iniciatíva Poklady Slovenska, ktorá sa už 13 rokov stará o osvetu a obnovu schátraných kultúrnych pamiatok, sa opäť hlási o slovo. Nadácia VÚB má v pláne podporiť záchranu ďalšej pamiatky sumou až 30-tisíc eur.
viac
29.07.2022
Nominovať osobnosti a kolektívy na Cenu PSK môže i verejnosť
Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil nominácie na aktuálny ročník najvyššieho krajského ocenenia - Cena Prešovského samosprávneho kraja 2022.
viac
22.09.2022
Výnimočných pedagógov možno aj tento rok nominovať na cenu Učiteľ Slovenska
Výnimočných pedagógov možno po piaty raz nominovať na cenu Učiteľ Slovenska. Nominácie je možné zasielať na webe ucitelslovenska.sk do 6. novembra. Informoval o tom Komenského inštitút Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica, ktorý ocenenie zastrešuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %