Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.08.2016 10:00

Prioritou obce je rekonštrukcia miestnych komunikácií


Snímka zdroj: (orava-liptov.sk).


Obyvateľov dolnooravskej obce Párnica by najviac potešili zrekonštruované miestne komunikácie. Podľa starostky Milady Antalovej potrebujú na obnovu povrchu existujúcich ciest v dĺžke približne štyroch kilometrov takmer 900 000 eur.


"Najviac zničená je cesta v časti Záhrabovo-Bákovec, ktorá sa poškodila pri výstavbe plynovodu a nových rodinných domov. Oprava by umožnila skvalitnenie dopravy a prístup ku zástavbe rodinných domov," vysvetlila s tým, že v obecnej pokladnici nemajú dostatok finančných prostriedkov na riešenie tejto problematiky. Ešte vo februári preto podali žiadosť o nenávratný finančný príspevok z Programu rozvoja vidieka.      

Obecná samospráva plánuje aj výstavbu parkoviska pri cintoríne o veľkosti 620 štvorcových metrov. V súčasnosti sa pred vstupom na cintorín nachádzajú dve miesta na státie pre zamestnancov. Návštevníci musia svoje automobily počas pohrebov odstaviť pozdĺž príjazdovej komunikácie na cintorín a miestnej komunikácie vedúcej do Párnice. "Niekedy nie je parkovanie v blízkosti cintorína možné vôbec. Z týchto dôvodov je potrebné vybudovať parkovisko pre návštevy cintorína, hlavne počas zvýšených návštev v októbri a novembri," opísala Antalová.      

Celkové náklady projektu Výstavba parkoviska pre cintorín a rekonštrukcia cesty v obci Párnica (časť Záhrabovo-Bakovec) predstavujú 103 000 eur. Do vyhláseného verejného obstarávania sa prihlásilo deväť spoločností. Víťazom sa stala bratislavská spoločnosť STRABAG, s. r. o.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur
Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
18.08.2016
Mesto chce v rámci cezhraničného projektu opraviť vojnové cintoríny
Mesto Medzilaborce chce v rámci cezhraničného projektu Poľsko-slovenské potulky za kultúrou, ktorého vedúcim partnerom je mesto Zagorz, zrealizovať rekonštrukciu troch cintorínov z prvej svetovej vojny.
viac
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
13.08.2020
TSK ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu. Po vydaní kolaudačného rozhodnutia tak TSK verejnosti sprístupní ďalších 7000 štvorcových metrov hradného areálu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %