Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
05.01.2023 11:40

Projekt zipline dráhy na Skalke mesto zatiaľ realizovať neplánuje


Ilustračná snímka: (tasr).


Projekt zipline dráhy na Skalke, ktorý vlani sumou 150 000 eur podporil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), mesto Kremnica zatiaľ realizovať neplánuje. Uviedol to primátor mesta Martin Novodomec.


"Vzhľadom na to, že podmienky financovania boli nastavené 50 na 50, to v súčasnosti nevidím reálne," skonštatoval primátor. Ako dodal, kraj na projekt vyčlenil 150 000 eur, zvyšok by mala financovať samospráva. Predpokladané náklady na realizáciu projektu mesto odhadlo približne na 320 000 eur.

Viac ako kilometer dlhá zipline dráha na Skalke mala podľa návrhu predchádzajúceho vedenia mesta viesť z Kremnickej skaly cez údolie až po ferratu na Skalke. Súčasný primátor tvrdí, že pred projektom dvere nezatvára, v rámci rozvoja cestovného ruchu sa však chce zamerať viac na samotné mesto, čo však podľa jeho slov neznamená, že samospráva nebude investovať aj na Skalke.

"Skalka potrebuje nejakú víziu, potrebuje riešiť nielen parkovacie miesta, ale výhľadovo celý systém zjazdového a bežeckého lyžovania," dodal primátor s tým, že diskusii o budúcom rozvoji na Skalke sa chce venovať v tomto roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.01.2019
Tržnicu chcú obnoviť, mesto má plány aj na Skalke
Dokončenie rekonštrukcie Zechenterovej ulice, obnova mestskej tržnice pri parkovisku či postupné kroky na prípravu nových nájomných mestských bytov. Aj to sú plány, ktoré má v tomto roku kremnická samospráva.
viac
23.03.2022
V Zechenterovom dome v Kremnici by mal vzniknúť Európsky literárny dom
Myšlienku občianskeho združenia (OZ) Mona Sentimental na budúce využitie tejto národnej kultúrnej pamiatky (NKP) na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva prijatím deklaratívneho súhlasného stanoviska odobrili i poslanci mesta.
viac
09.11.2022
Výstavba zipline dráhy v Gombaseku finišuje, sprístupnia ju budúci rok
Výstavba približne 500 metrov dlhej zipline dráhy v Gombaseku, miestnej časti obce Slavec v okrese Rožňava, pomaly finišuje. Nová atrakcia však bude pre verejnosť prístupná až budúci rok.
viac
11.03.2024
Biela stopa na Skalke sa pre nepriaznivé počasie tento rok neuskutoční
Bežecké vytrvalostné podujatie Biela stopa na Skalke pri Kremnici sa tento rok vzhľadom na poveternostné podmienky neuskutoční. Informoval o tom organizačný výbor podujatia. V poradí 51. ročník podujatia sa mal konať v náhradnom termíne 16. a 17. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %