Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
13.02.2021 09:00

Prvé očkovanie pre pedagogických zamestnancov


Ilustračná snímka


Prví učitelia získajú ochranu pred ochorením COVID-19 už cez nadchádzajúci víkend. Očkovanie učiteľov, ktorí majú 55 rokov a menej sa začne v sobotu 13. februára.


Ide o prvú fázu, v ktorej ministerstvo školstva v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva poskytnú zamestnancom škôl bezplatne a dobrovoľne možnosť sa zaočkovať proti koronavírusu.

Prvé dávky vakcíny AstraZeneca, ktoré prišli na Slovensko len pred pár dňami sú určené pre nasledujúce kategórie zamestnancov mladších ako 55 rokov (vrátane):

- pedagogickí zamestnanci materských škôl,

- pedagogickí zamestnanci špeciálnych materských škôl,

- pedagogickí zamestnanci zabezpečujúci výučbu na I. stupni základnej školy alebo v školských kluboch detí,

- pedagogickí zamestnanci na špeciálnych základných školách,

- pedagogickí zamestnanci na stredných školách pre žiakov so zdravotným znevýhodnením,

- pedagogickí zamestnanci na praktických školách alebo odborných učilištiach,

- pedagogickí zamestnanci zabezpečujúci výučbu končiacich ročníkov stredných škôl.

Do kategórie pedagogický zamestnanec zabezpečujúci výučbu na I. stupni ZŠ sú zaradení aj pedagogickí asistenti učiteľa, špeciálni pedagógovia a vychovávatelia.

Očkovať sa bude naprieč celým Slovenskom, najmä v krajských mestách, ale aj v Martine, Liptovskom Mikuláši či Dolnom Kubíne.

Link na registráciu bude riaditeľom škôl zasielaný postupne. Tí ho následne budú rozosielať svojim zamestnancom. Informácie budú priebežne zverejňované aj webe minedu.sk.

S postupným dovozom ďalších dávok vakcín plánuje rezort školstva preočkovať všetkých zamestnancov v školstve, ktorí o to prejavia záujem.

Ministerstvo školstva bude postupne identifikovať ďalšie skupiny zamestnancov a s pribúdajúcim počtom vakcín budú na očkovanie pozývané ďalšie skupiny pedagogických, odborných a nepedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení.

 

Autor: Zdroj: minedu.sk, zmos


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2016
Otvorili zrekonštruované Múzeum Prvého slovenského gymnázia v Revúcej
Zrekonštruované Múzeum Prvého slovenského gymnázia (MPSG), ktoré sa špecializuje na dejinný prínos tejto vzdelávacej inštitúcie a históriu mesta Revúca, slávnostne otvorili pre verejnosť.
viac
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
22.06.2020
SR na prvom mieste v počte epidémií kliešťovej encefalitídy v Európe
Uplynulá zima, ktorá bola takmer bez snehu a mrazov, dovolila prežiť v prírode nielen na Slovensku veľkému množstvu hmyzu, prenášajúcemu nebezpečné choroby.
viac
01.07.2021
Dovolenkujte bezpečne a zodpovedne vďaka európskym GreenPassom
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR spustilo aplikáciu, v ktorej budete mať Digitálne COVID preukazy EÚ stále po ruke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %