Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
02.11.2023 05:30

Rada mládeže ocení aktívne občianstvo a ľudskosť


Rada mládeže Žilinského kraja


Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 14. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. TASR o tom informovala riaditeľka RMŽK Darina Čierniková.


Cieľom ocenenia je podľa nej zviditeľnenie hodnoty aktívneho občianstva, ľudského prístupu a hodnotných príkladov záujmu o skvalitnenie života v miestnej komunite.        

Ceny udelia v kategóriách TOP mládežník, TOP občan, TOP zástupca samosprávy, TOP organizácia, Top čin ľudskosti. "Návrhy môže predložiť právnická osoba - obec, mimovládna organizácia alebo jej lokálna zložka, škola a podobne. Alebo neformálna skupina fyzických osôb, nomináciu podávajú minimálne piati členovia neformálnej skupiny. Každý navrhovateľ môže zaslať jednu nomináciu v každej kategórii," konkretizovala Čierniková.        

Nominácie môžu navrhovatelia podať do 14. novembra prostredníctvom formulára. "K nominácii treba poslať na e-mailovú adresu rmzk@rmzk.sk štyri fotografie nominovanej osoby alebo organizácie a do predmetu správy uviesť 'ocenenie 2023'. Ideálne by to mali byť fotografie, ktoré priamo súvisia a dopĺňajú nomináciu (fotografie priamo z činnosti), a jedna z nich by mala byť aktuálna portrétna fotografia. Z doručených návrhov vyberie odborná komisia ocenených a tiež určí jedno hlavné ocenenie v každej kategórii. Udelenie ocenení je plánované na 7. decembra v Martine," dodala Čierniková.        

Podujatie získalo podporu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.09.2017
Kraj predĺžil termín na podanie návrhu na Ocenenia BSK
Do ukončenia termínu na podanie návrhu zostávajú ešte dva mesiace, nakoľko sa deadline predĺžil z 31. augusta až na 31. októbra 2017.
viac
08.11.2019
Rada mládeže Žilinského kraja ocení aktívne občianstvo a ľudskosť
Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 30. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. TASR o tom informovala riaditeľka Kancelárie projektového riadenia RMŽK Darina Čierniková.
viac
20.10.2022
Rada mládeže Žilinského kraja ocení aktívne občianstvo a ľudskosť
Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 14. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. Informovala o tom riaditeľka kancelárie projektového riadenia RMŽK Darina Čierniková.
viac
21.11.2023
Krajské centrá práce s mládežou SPACE získali prestížne ocenenie
Pozornosti odbornej poroty neunikol projekt centier práce s mládežou SPACE, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry spustil pred vyše rokom. Odmenili ho ocenením Národná cena kariérového poradenstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %