Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.04.2016 05:04

Radnica aj poslanci v Hainburgu sa snažia oživiť centrum mesta


Hainburg


Radnica a poslanci Mestskej rady (MR) v rakúskom prihraničnom meste Hainburg sa snažia oživiť život v centre mesta.


Nové nákupné stredisko za hradbami prilákalo najmä ľudí z Bratislavy, ale centrum vymiera, preto hľadajú spôsob, ako služby v meste udržať. „Chceme prispieť k tomu, aby návštevníci začali chodiť do obchodov v centre mesta, aby sa využívali turistické služby, aby sa viac navštevovali pamätihodnosti a organizovali výlety pre návštevníkov z Viedne a Bratislavy“, povedal pre TASR slovenský poslanec a člen komisie hospodárstva, turizmu a regionálneho rozvoja MR v Hainburgu Rastislav Pavlík.

      Jedným z prvých opatrení na oživenie centra mesta je akcia Bon Môj Hainburg, ktorý aktuálne realizuje Hospodársky zväz Hainburgu s podporou mesta. Desaťeurové bony, ktoré sa dajú kúpiť na radnici, môžu obyvatelia použiť na nákup tovaru v 50 prevádzkach obchodov, označených nálepkou Bony, v centre mesta a pri jeho hradbách.

      V Hainburgu žije v súčasnosti  6200 obyvateľov s trvalým pobytom, 1000 obyvateľov tu má tzv. „vedľajší pobyt“. Z celkového počtu obyvateľov je približne 1400 slovenských občanov, 300 občanov EÚ a takmer 300 je Turkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
Nové pracovisko IOMO uľahčí občanom vybavenie niektorých úradných záležitostí
Mestský úrad v Žiline rozšíril od 8. novembra 2017 služby poskytované vo svojom klientskom centre o novú službu na pracovisku IOMO (Integrované obslužné miesto občana), kde si občania môžu vybaviť výpis, resp. odpis z registra trestov, výpis z obchodného registra či výpis z listu vlastníctva.
viac
06.07.2019
Mesto pod Urpínom ponúka lepšie možnosti pre turistov i milovníkov cyklistiky
V Turistickom informačnom centra (TIC) je počas letnej turistickej sezóny návštevníkom k dispozícii Inovatívne návštevnícke centrum „Brána do regiónu“, v ktorom je aj požičovňa odpružených horských elektrobicyklov.
viac
24.07.2020
Mesto chce z karanténneho strediska vytvoriť kontaktný bod
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť z karanténneho strediska na Sihoti terénny kontaktný bod pre občanov bez prístrešia.
viac
16.12.2023
Krajskí poslanci odobrili investičný zámer v CSS Dúbrava za 5 mil. eur
Zámer komplexnej rekonštrukcie objektov Centra sociálnych služieb Dúbrava získal v krajskom parlamente podporu a je o krok bližšie k svojej realizácii. Projekt okrem obnovy kaštieľa a ďalších traktov zahŕňa aj revitalizáciu areálu zariadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %