Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.09.2021 03:50

Radnica finišuje s rekonštrukciou kultúrneho domu


Vizualizácia Kultúrneho domu v Šali


Radnica v Šali finišuje s rozsiahlou rekonštrukciou kultúrneho domu. Budova z roku 1973 bude mať po ukončení stavebných prác novú fasádu, zmodernizované interiéry i vnútorné vybavenie a technológie.


Budovu obnovujú od decembra 2020, celkové výdavky na stavebné práce a modernizáciu presiahnu sumu 3,7 milióna eur.       

Zmenu čaká napríklad kinosála, ktorá dostane upravené hľadisko s novými modernými sedačkami. „V kultúrnom dome nastane veľa dôležitých technických zmien, ktoré prispejú k zvýšeniu komfortu. Najpozitívnejšia správa je, že tu bude vzduchotechnika, ktorá zabezpečí príjemnú teplotu bez ohľadu na počasie,“ uviedol primátor Šale Jozef Belický.

Vynovená bude aj estrádna sála, ktorá dostane novú podlahu s dreveným tanečným parketom. Zároveň sa modernizuje jej zatienenie, ku ktorému pribudne nové kombinované  osvetlenie. „Práce na fasáde mali byť hotové v septembri. Pre objektívne príčiny sa tento termín predĺži o dva mesiace. Dôvodom bol nedostatok pracovnej sily spôsobený pandémiou a ďalšie čiastočné zabrzdenie prác znamenal aj azbest, ktorý sa našiel pri odstraňovaní starej fasády. Nečakanou prácou navyše bola aj demontáž bočného schodiska do estrádnej sály, ktorá nevyhovovala bezpečnostným požiadavkám,“ vysvetlil Belický.       

Ako pripomenul, zmenu muselo podstúpiť aj schodisko pri hlavnom vstupe. Všetky tieto práce navyše budú stáť podľa magistrátu približne 200.000 eur. „Práce v interiéri by mali byť hotové začiatkom roka. Prvé podujatia si tu budú môcť ľudia užiť približne v januári,“ informovala radnica.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.01.2019
Prioritou primátora Zdenka Čambala bude nielen kúpalisko, kultúrny dom a zámok
Podľa staronového primátora Holíča Zdenka Čambala, ktorý v decembri 2018 začal svoje štvrté funkčné obdobie, prioritou v nastávajúcom štvorročnom období je aj kúpalisko a kultúrny stánok.
viac
17.09.2019
Mesto plánuje zrekonštruovať Kultúrny dom v Šali
Mesto Šaľa plánuje zmodernizovať Kultúrny dom v Šali. Časť financií na rekonštrukciu bude musieť samospráva vyčleniť zo svojho budúcoročného rozpočtu.
viac
23.11.2020
Exteriér a interiér kultúrneho domu čaká rekonštrukcia za 3,7 milióna eur
Mesto Šaľa zrekonštruuje kultúrny dom v Šali. Do súťaže na dodávateľa prác sa prihlásilo šesť uchádzačov, zákazku získala s cenou 3,7 milióna eur šalianska spoločnosť Menert.
viac
16.03.2021
Obec pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého mlyna
Obec Kostoľany nad Hornádom v okrese Košice-okolie pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého vodného mlyna, koronakríza práce neovplyvnila. Povedal to starosta obce Anton Medvec. Doposiaľ chátrajúce priestory majú slúžiť na kultúrno-spoločenské účely.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %