Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.12.2021 09:35

Región Horehronie a Liptov otvorili zimnú sezónu v olympijskom duchu


Snímka zdroj: (OOCR Región Horehronie).


Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE a LIPTOV spoločne otvorili 15. decembra 2021 zimnú sezónu plnú noviniek, sprievodných akcií a scénických programov pre všetkých, ktorí plánujú tráviť voľné chvíle na špičkovo upravených svahoch a v areáloch lyžiarskych stredísk.


„Ako je už dobrým zvykom, i tohtoročnú zimnú sezónu sme otvorili na druhom najvyššom štíte Nízkych Tatier, na Chopku. Podujatie prebiehalo v duchu blížiacich sa olympijských hier, v duchu spájania dvoch výnimočných regiónov, kedy je vzájomná podpora a súhra viac než potrebná“, uviedla výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE, Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková.

Na otvorení zimnej sezóny boli ústrednými postavami dvaja slovenskí olympionici. Horehronie reprezentoval Pavol Hurajt, bývalý biatlonista, ktorý na Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouvri získal bronzovú medailu v pretekoch s hromadným štartom na 15 km. Reprezentantom Liptova bol Jakub Grigar, ktorý si z tohtoročných Letných olympijských hier v Tokiu vo vodnom slalome odniesol striebornú medailu.

„Cestovný ruch zahŕňa komplex stravovacích a hotelierskych služieb. Je jedným z popredných odvetví, ktorý na Horehroní zamestnáva niekoľko stoviek obyvateľov. V záujme nás všetkých je, aby bola zimná sezóna v porovnaní s minulou, priaznivejšia a aby sme v nej vytvorili produkty cestovného ruchu, ktoré budú oslovovať široké okruhy návštevníkov“, dodala Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Zadarmo, ekologicky a ekonomicky vďaka Horehronie Card

Zimná sezóna 2021 prináša aktualizovanú regionálnu zľavovú kartu Horehronie Card. Vďaka nej môžu návštevníci lyžovať s 15 % zľavou v lyžiarskych strediskách Ski Tále, Ski & bike Mýto, Ski Telgárt a Ski Čierny Balog. 15 % zľava je rovnako dostupná vo vybraných wellness centrách v regióne Horehronie a na nákup regionálnych výrobkov prostredníctvom eshopu www.eshop.horehronie.sk. 

„Pre všetkých držiteľov Horehronie Card budú aj počas tejto zimy premávať skibusy zadarmo. Všetkých lytiarov, bežkárov, skialpinistov alebo turistov odvezú priamo z Brezna a ubytovacích zariadení sídliacich v Bystrianskej doline, na profesionálne upravené lyžiarske svahy i bežkárske trate," informovala destinačná manažérka OOCR REGIÓN HOREHRONIE, Mgr. Kristína Šajgalíková. 

Tradičné medzinárodné preteky na krňačkách a chuť poctivých regionálnych destilátov

Krnačkové preteky sú výnimočnými pretekmi svojho druhu s nezameniteľnou tradičnou atmosférou, ktoré sa budú konať 26. februára 2022. Do regiónu Horehronie prilákajú každoročne množstvo domácich a zahraničných pretekárov a návštevníkov. Pretek bude i tento rok obohatený o otvárací ceremoniál na námestí v Brezne, počas ktorého sa priblíži história krňačiek a ich spôsob využitia v minulosti. Chýbať nebudú exibičné a súťažné jazdy a bohatý kultúrny program, ktorý bude prebiehať na južných svahoch Nízkych Tatier v lyžiarskom stredisku Jasná. Štart pretekov bude pod Kosodrevinou a cieľ v Krupovej.

Ak máte chuť na pravé destiláty z Horehronia, nezabudnite navštíviť Turisticko-informačné centrum Horehronie v obci Bystrá, kde už od 30. decembra bude vo vybrané termíny prebiehať degustácia Saber destilátov. Vybrať sa na tento jedinečný gurmánsky zážitok môžete i skibusmi, ktoré budú v zimnej sezóne premávať podľa aktuálneho grafikonu.

Bežecké lyžovanie na Horehroní

Pre milovníkov bežeckého lyžovania budú i túto zimu upravené trate v Národnom biatlonovom centre v Osrblí, Hrončianskej doline, pri okolí lyžiarskeho strediska SKI Telgárt, pri Chamkovej stodole, v obci Horná Lehota, na Čertovici, v blízkosti obce Mýto pod Ďumbierom alebo v rekreačnej oblasti Tále, ktoré ponúka i jediné umelé osvetlenie.

Autor: (OOCR Región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2020
Zachráňme spolu turizmus na Horehroní!
Aktuálna situácia s vírusom COVID – 19 a nariadenia vlády, ktoré zasiahli všetky subjekty na trhu nie je jednoduchá.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
25.11.2021
Medvede v Hrabove
Hrabovská dolina ožila – desiatka rezbárov tu vytvára umelecké diela z dreva. Hlavnou témou podujatia sú medvede. Päť dvojmetrových medveďov z červeného smreka bude upozorňovať na jednotlivé miesta atraktívnej doliny, ktorá je len na skok od Ružomberka.
viac
22.12.2021
Na Liptove otvoria čarovný les
Už 27. decembra otvorí na Liptove brány nová atrakcia. Tvorí ju takmer 150 tisíc svetielok a je jedinou takouto výstavou na Slovensku aj v širokom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %