Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
21.08.2023 08:25

Regionálne oslavy Dňa baníkov budú spojené s oceňovaním i jarmokom


Ilustračná snímka: (tasr).


Verejnosť si v Handlovej opäť po roku uctí banícke povolanie. Regionálne oslavy Dňa baníkov (RODB) budú tento rok opäť spojené s oceňovaním významných osobností z baníctva i tradičným jarmokom.


Podujatie sa uskutoční 25. a 26. augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Regionálne oslavy otvorí 25. augusta pietny akt kladenia vencov k Pamätníku obetiam banských nešťastí na hornej Nitre na miestnom cintoríne, na Námestí baníkov sa neskôr predstaví tanečná skupina Volcano, návštevníci si budú môcť pozrieť i divadelné predstavenie Malý šachtág. Po ňom udelia osobnostiam plakety za rozvoj baníctva na hornej Nitre. Súčasťou programu bude tiež vystúpenie skupiny Rios, banícka slávnostná svätá omša a koncerty skupín Salco, Peter Bič projekt a Heľenine oči.

V kultúrnom programe 26. augusta sa predstaví Iveta Bartošová revival, Marlet, B2, Abba revival - Pop stars, Guns and roses Tribute, The Riff SK a René Lacko a Downton band.

RODB budú tento rok opäť spojené s tradičným baníckym jarmokom, ktorý po oba dni ponúkne stánky s tovarom a občerstvením.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2023
S fašiangami sa v meste rozlúčia sprievodom i zábavou
Sprievodom mestom v maskách i zábavou, ktorá bude spojená s pochovávaním basy, sa v Prievidzi rozlúčia s fašiangovým obdobím. Podujatie sa uskutoční 21. februára. Informovala o tom referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Nina Pekárová.
viac
04.04.2023
V pribylinskom skanzene pripravujú veľkonočný program
V areáli Múzea liptovskej dediny Pribylina pripravujú na nadchádzajúce dni veľkonočný program.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
08.06.2023
Mesto už deviatykrát ožije Festivalom študentského remesla
Mesto Kežmarok ožije už deviatykrát atmosférou stredoveku, vytvoria ju mladí študenti z celého Slovenska. Vo štvrtok a v piatok (8. - 9. 6.) sa tam koná Festival študentského remesla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %