Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.04.2022 01:30

Rekonštrukcia mosta v Michalovciach si vyžiada dopravné obmedzenia


Ilustračná snímka: (tasr).


Rekonštrukcia mosta M1608 cez rieku Laborec na Vinianskej ceste v Michalovciach, s ktorou chce Košický samosprávny kraj (KSK) začať v stredu (20. 4.), si vyžiada dopravné obmedzenia.


Sanácia zlého technického stavu mostnej konštrukcie s celkovými nákladmi vo výške takmer 800 000 eur má trvať približne šesť mesiacov, informovala hovorkyňa Úradu KSK Anna Terezková.

"K úplnej uzávere nedôjde, most budeme rekonštruovať po poloviciach. Keďže cesta, na ktorej sa nachádza, je štvorpruhová, premávka bude vedená vždy v dvoch jazdných pruhoch," priblížil predseda KSK Rastislav Trnka. Ako ozrejmil, pôvodný projekt komplexnej opravy mosta počítal s jeho úplnou uzáverou, kraj však vyšiel motoristom v ústrety a pozmenil spôsob rekonštrukcie. Okrem presmerovania premávky bude na moste znížená rýchlosť jazdy na 40 kilometrov za hodinu. Prejazd bude i naďalej umožnený aj prímestskej či nákladnej doprave.

Podľa Terezkovej slov sa most vybudovaný približne pred 40 rokmi aktuálne nachádza "na pokraji svojej životnosti", dôvodom má byť zanedbanie údržby v minulosti. "Najväčším problémom sú zdegradované železobetónové nosníky, z ktorých odpadávajú kusy betónu," ozrejmila. V rámci rekonštrukcie tak zhotoviteľ poškodený betón odstráni a vybuduje nový mostný zvršok. Súčasťou prác, ktoré KSK financuje z vlastného rozpočtu, má byť aj úprava brehov rieky Laborec.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2021
Most pri obci Stretava budú musieť kompletne zrekonštruovať
Most na ceste II/555 pri obci Stretava v okrese Michalovce, na ktorom už niekoľko týždňov platia dopravné obmedzenia, bude musieť podstúpiť komplexnú rekonštrukciu.
viac
06.05.2021
Košický kraj začal s rekonštrukciou mosta za obcou Kluknava na Spiši
Most nad železničnou traťou Košice – Žilina za obcou Kluknava postavený v roku 1958 sa dočkal opravy. Košický samosprávny kraj začiatkom mája rozbehol jeho rekonštrukciu. Most bol dlhodobo v zlom stave, v betónových oporách sa nachádzali trhliny a hydroizolácia už bola nefunkčná.
viac
17.06.2021
Od dnes platia na Stráňanskom moste v Michalovciach obmedzenia
Od štvrtka 17. júna platia na Stráňanskom moste cez rieku Laborec v meste Michalovce obmedzenia dopravy. Mesto nimi reaguje na stavebno-technický stav mostného objektu, informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %