Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.05.2020 08:10

Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom by mali ukončiť v decembri


Na snímke stavebný dozor Milan Blaško ukazuje na pôvodnú štruktúru fasády. Snímka zdroj: (tasr).


Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom za viac ako 1,4 milióna eur by mali dokončiť do konca tohto roku. Počas kontrolného dňa to povedal dubnický primátor Peter Wolf.


Napriek úsporným opatreniam a rozpočtovým škrtom aj v oblasti kultúry práce na rekonštrukcii kultúrneho stánku pokračovali i počas núdzových opatrení.

„Projekt je financovaný z európskych zdrojov, aj preto sme si mohli dovoliť pustiť sa do rekonštrukcie. Práce pokračovali počas kritickej pandemickej situácie v interiéri za dodržania bezpečnostných opatrení. Verím, že sa nám to podarí dotiahnuť do konca roka a že na budúci rok môžu prísť obyvatelia Dubnice a okolia za kultúrou do zrekonštruovaného kultúrneho domu,“ doplnil primátor.

Dom kultúry v Dubnici nad Váhom otvorili v januári 1961. Projektoval ho jeden z najvýznamnejších českých architektov minulého storočia Jiří Kroha, ktorý navrhol v socialistickom štýle aj celé mesto Nová Dubnica. Napriek tomu, že budova domu kultúry v Dubnici nad Váhom nie je kultúrnou pamiatkou, pri rekonštrukcii sa podľa Wolfa snažia zachovať architektonické prvky budovy.

Ako informoval vedúci stavebného úradu v Dubnici nad Váhom Milan Blaško, s rekonštrukciou stavby mali začať v marci, pre epidemiologickú situáciu sa začala až v polovici apríla. „Dodávateľská firma však zvýšila kapacity a aj kapacity z iných firiem a dohodli sme sa, že termíny určené v zmluve dodržia. Veríme, že sa tak stane a 15. decembra bude stavba už aj skolaudovaná,“ doplnil Blaško.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2021
Mesto ušetrilo minulý rok na verejnom obstarávaní 850 000 eur
Dubnická radnica ušetrila v minulom roku na verejnom obstarávaní viac ako 850 000 eur. Informovala o tom vedúca oddelenia strategického rozvoja a verejného obstarávania Eva Granátová.
viac
26.04.2021
Dubnický atletický štadión zrekonštruujú za viac ako pol milióna eur
Dubnická radnica začala s rekonštrukciou atletického štadióna. Celková investícia bude 558 000 eur, Slovenský atletický zväz prispel sumou 250 000 eur. Rekonštrukcia by mala trvať pol roka.
viac
28.07.2021
V Dubnici nad Váhom vznikne zberné parkovisko pre dodávky a väčšie vozidlá
Zberné parkovisko sa samospráva rozhodla situovať na parkovisko pri workoutovom ihrisku na sídlisku Pod kaštieľom. Okrem dodávok a nákladných vozidiel tu budú parkovať aj autobusy, naďalej však bude ponechaná možnosť parkovania aj pre osobné vozidlá.
viac
18.01.2024
Radnica vyčlenila tento rok na dotácie z rozpočtu 300-tis. eur
Kluby, organizácie a združenia sídliace v Dubnici nad Váhom môžu žiadať o dotácie z rozpočtu mesta. Radnica na dotácie vyčlenila z rozpočtu 300-tis. eur. Informoval o tom primátor mesta Peter Wolf.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %