Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.08.2023 12:35

Rooseveltova nemocnica chystá výstavbu nového pavilónu škôlky


Stred areálu Nemocnice s poliklinikou F. D. Roosewelta na Námestí Ludvíka Svobodu v Banskej Bystrici. Snímka zdroj: (tasr).


Deti zamestnancov Rooseveltovej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici budú mať novú materskú školu (MŠ).


Súčasná s dvomi triedami a kapacitou v každej 20 detí, kuchyňou pre ohrev jedál a potrebným zázemím už nepostačuje. Plánovaný objekt má mať kapacitu 120 škôlkarov. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

"Rooseveltova nemocnica bola úspešná pri uchádzaní sa financií z plánu obnovy na výstavbu novej škôlky pre deti zamestnancov. Aktuálne sme vyhlásili verejné obstarávanie na dodávateľa prístavby pavilónu MŠ. Vyčlenili sme časť priestorov v bloku C na južnej fasáde spolu s časťou pozemku. Cieľom je vytvoriť atraktívnejšie prostredie pre našich pracovníkov a ich rodinných príslušníkov," uviedla nemocnica.

Podľa oznámenia zverejnenom vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, predpokladaná hodnota zákazky je 1 633 370 eur bez DPH a lehota na predkladanie ponúk je 25. august.

"Účelom stavby pavilónu bude zabezpečenie nových priestorov pre prevádzku MŠ pri dôslednom uplatňovaní prísnych hygienických, prevádzkových a ostatných kvalitatívnych požiadaviek. Neoddeliteľnou súčasťou riešenia stavby je tiež dosiahnutie optimálnych parametrov ekonomických, energetických, stavebno-technických i estetických," zdôraznila nemocnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.08.2019
Mesto neplánuje výstavbu nájomných bytov na Severnej ulici
Mesto Banská Bystrica neplánuje výstavbu nových nájomných bytov na Severnej ulici, reagovala v stredu hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová na informácie, ktoré sa v posledných dňoch objavili v médiách a šíria na sociálnych sieťach.
viac
05.08.2021
Provizórny most v Iliaši od štvrtka opäť dočasne uzavrú
Stavebné práce na výstavbe nového mosta v banskobystrickej mestskej časti Iliaš ponad rieku Hron pokročili a dostali sa do fázy, keď je opäť nutné úplne uzavrieť starý provizórny most, ktorý slúži ako dočasná obchádzková trasa.
viac
13.09.2022
B. Bystrica pokračuje v rekonštrukcii a modernizácii školských zariadení
V novom školskom roku bolo do materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prijatých 2246 detí. Do mestských základných škôl (ZŠ) nastúpilo 6091 slovenských žiakov a 102 ukrajinských. Informovala o tom Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora.
viac
15.06.2023
Nemocnicu postavia v areáli Rooseveltovej, začať chcú v roku 2024
Prvé stavebné práce na novej nemocnici v priestoroch súčasného areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici by sa mali začať koncom roka 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %