Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.09.2018 11:55

Ružinovské hodové slávnosti 2018- najdôležitejšie a najkrajšie podujatie v Ružin


Ilustračný výrez plagátu


Mestská časť Bratislava-Ružinov aj tento rok pripravila hodové slávnosti pri príležitosti sviatku sv. Vincenta de Paul, ktorému je zasvätená Farnosť Bratislava-Prievoz.


Najväčšie kultúrne podujatie v ružinovskej mestskej časti, Ružinovské hodové slávnosti, budú trvať dva dni, sobotu 29. septembra 2018 a nedeľu 30. septembra 2018. „Ružinovské hodové slávnosti sú najdôležitejším a najkrajším podujatím v Ružinove. Všetkých, nielen Ružinovčanov pozývam do Parku Andreja Hlinku a pred Kultúrny dom Ružinov, vypočuť si dobrú hudbu, najesť sa hodových jedál, stretnúť priateľov a známych. Program je pestrí všetci ste vítaní,“ Dušan Pekár, starosta Ružinova.

Hlavný program v Parku A. Hlinku otvorí Dušan Pekár - starosta Ružinova so zástupcami partnerských miest. Nasledovať bude koncert AC/DC revival Bratislava, ako aj vystúpenie Tomáš Botló, známeho zo show Česko Slovensko má talent. Jeho hudba spája rómske melódie s džezom, latinom, flamengom, funkom či popom. Podvečer vystúpi jedna z najlepších orchestrálnych zoskupení Cigánski Diabli-Gypsy Devils, ktorá prinesie originálne nové virtuózne skladby a jedinečné aranžmány a to s nesmiernou dávkou temperamentu. Vrcholom večera bude koncert slovenskej pop-music, speváčky - skladateľky a multinásobnej držiteľky hudobných ocenení naprieč viacerými hudobnými žánrami Jana Kirschner.

Ružinovčania sa môžu taktiež tešiť na tradičnú Ružinovskú cykločasovku, súťaže pre rodiny s deťmi, ako aj na Krúžkovanie Ružinova 2018, kde sa na jednom mieste budú prezentovať organizácie, združenia, školy, tanečné súbory, športové kluby, seniorské centrá a iné subjekty z Ružinova, ktoré po celý rok ponúkajú voľnočasové aktivity.

Pred DK Ružinov je pre návštevníkov pripravená Ľudová hudba Ružinovčan, kolotoče a hodová diskotéka.

Nedeľný program začne slávnostnou hodovou sv. omšou v Kostole sv. Vincenta de Paul.

Nedeľný kultúrny program bude pokračovať príhovorom zástupcov cirkví, ktoré pôsobia v Ružinove. Divákom sa ďalej predstavia talentovaní žiaci z ružinovských škôl ako aj Folklórny súbor Karpaty. Na hlavnom pódiu sa diváci môžu tešiť na koncert kapely Kornel Kadlubiak exGravis, ktorý naspieval hity Skúšky z lásky, Júlia, či Zapni rádio. Večerný program zaháji kráľovná československého popu, Dara Rolins. Finále hodov bude patriť najlepšej a najuznávanejšej srbskej dychovej kapele Boban Marković Orkestar. Práve tento Orkestar hral na soundtracku filmov režiséra Emira Kusturicu "Arizona Dream" a "Underground". Na svetoznámom festivale Guča festival - Dragačevski sabor trubača dychovej hudby v srbskej Guči, kam každoročne mieria státisíce divákov, získali radu prestížnych ocenení (Boban Marković je jediný v histórii, kto získal od všetkých členov poroty najvyššie známky).

Pred DK Ružinov je pre návštevníkov pripravený koncert skupiny Salamander, kolotoče a hodová diskotéka.

 Patrónom ružinovskej farnosti je sv. Vincenta de Paul, kňaz a misionár, zakladateľ kongregácie Lazaristov a Dcér kresťanskej lásky. Počas svojho mimoriadne činorodého života sa zameral predovšetkým na pomoc biednym, chorým, opusteným a vylúčeným, pričom založil množstvo charitatívnych diel.

 http://www.ruzinov.sk/sk/podujatia/view/ruzinovske-hodove-slavnosti-4

Autor: (ts-Bratislava-Ružinov-Jana Pôbišová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.09.2019
V Ružinove sa bude koncom septembra opäť hodovať
V bratislavskom Ružinove sa bude počas posledného septembrového víkendu (28. – 29. 9.) hodovať. Miestny Park A. Hlinku a jeho okolie budú patriť tradičným Ružinovským hodovým slávnostiam. Návštevníkov čaká kultúrno–hudobno-športový program, predajné stánky i kolotoče.
viac
04.05.2021
Bratislava pozastavuje práce na projekte nájomného bývania v Prievoze
Mesto Bratislava pozastavuje práce na projekte komunitného nájomného bývania pre seniorov v ružinovskom Prievoze na Parkovej ulici. Na sociálnej sieti to oznámil bratislavský primátor Matúš Vallo.
viac
22.03.2022
Ružinov zrekonštruoval historickú požiarnu zbrojnicu v Prievoze
Bratislavský Ružinov zrekonštruoval historickú požiarnu zbrojnicu, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Ružinovskí miestni hasiči sa jej obnovy dočkali po takmer 15 rokoch.
viac
10.10.2023
Útulok, ktorý pomáha chorým ľuďom bez domova, funguje už 15 rokov
Útulok a zariadenie opatrovateľskej služby (ZOS) sv. Lujzy de Marillac v Bratislave, ktoré pomáha v hlavnom meste ľuďom bez domova, funguje už 15 rokov. Poskytuje 24-hodinovú starostlivosť ľuďom, ktorí prišli o domov a sú zároveň ťažko chorí, v rekonvalescencii alebo majú telesné znevýhodnenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %