Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.08.2016 11:49

S výstavbou nového bazéna v areáli Ekoiuventy by sa malo začať v októbri


Ilustračná snímka zdroj: www.bratislavskenoviny.sk


Rekonštrukcia budovy, obnova amfiteátra, skleníkov či vybudovanie nového bazéna. Také sú plány ministerstva školstva pri obnove areálu Ekoiuventy na Búdkovej ulici v Bratislave.


Rezort odhaduje, že so stavebnými prácami na novom bazéne by sa malo začať v októbri. Predpokladaný termín otvorenia objektu a spustenia prevádzky bazéna je v lete 2017.     

 "V snahe obnoviť prevádzku areálu pre verejnosť si nechalo ministerstvo školstva vypracovať technický posudok na celkový stav bazéna Mičurin, z ktorého vyplýva, že je v zlom technickom stave, a preto spustenie jeho prevádzky nie je možné. Technický stav nezodpovedá požiadavkám platnej legislatívy a ani normám na prevádzkovanie," uviedlo pre TASR ministerstvo školstva.      

Rezort sa tak rozhodol vybudovať nový. "Projekt je už vyhotovený a teraz ministerstvo školstva v spolupráci s projektantom pripravujú kalkuláciu, v ktorej by boli zahrnuté všetky náklady súvisiace s jeho vybudovaním," dodal rezort. Výška nákladov má byť známa začiatkom augusta. V súčasnosti sa v areáli zabezpečuje bežná údržba ako kosenie, orezávanie stromov a bežné údržbové opravy.     

 Problém bol v minulosti aj s prístupovou cestou do areálu, ktorá stojí na súkromných pozemkoch. V tomto smere sa už vykonalo geometrické zameranie pozemku, ktorého cieľom bola presná identifikácia parciel vo vlastníctve ministerstva. "Na základe tohto zamerania a po ukončení právnej analýzy pristúpi ministerstvo k rokovaniu s vlastníkmi okolitých pozemkov, aby sa vyriešil problém s prístupovou cestou a samotný prístup na pozemok," dodalo ministerstvo. Už tento rok plánuje rezort školstva v spolupráci s OZ Hrad-Slavín v objekte Ekoiuventy uskutočniť akcie pre verejnosť.      

K areálu Ekoiuventy v minulosti zaujal stanovisko aj Pamiatkový úrad SR. Ten vo svojom rozhodnutí informoval, že v areáli Ekoiuventy sú pamiatkovými objektmi dom mládeže s nástupnou plochou, schodisko, bazén, amfiteáter, polyfunkčný dom i sadovnícka úprava.      

Budovu a areál Ekoiuventy, ktoré patria ministerstvu školstva, opustili minulý rok v októbri poslední úradníci. Vysťahovať sa museli do inej budovy Iuventy v bratislavskej Karlovej Vsi. Vtedajší minister školstva Juraj Draxler to odôvodnil tým, že potrebujú, aby úradníci tejto príspevkovej organizácie ministerstva pracovali pohromade.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Bratislava pokračuje v obnove historických pamiatok a objektov
Hlavné mesto prostredníctvom svojej mestskej organizácie GIB ako správcu mestských kultúrno-historických pamiatok zabezpečilo pamiatkovú obnovu troch historických objektov v rámci postupnej obnovy dôležitých mestských kultúrnych pamiatok.
viac
10.07.2020
Spustili rekonštrukciu pamätníka Slavín, zriadia v ňom aj múzeum
Jedna z hlavných dominánt Bratislavy, vojnový pamätník Slavín, prejde rozsiahlou rekonštrukciou za takmer dva milióny eur.
viac
03.05.2021
Bufet na Partizánskej lúke zrekonštruujú, mesto tu zvažuje aj klzisko
Bufet pri amfiteátri na Partizánskej lúke v Bratislave čaká rekonštrukcia. Mestské lesy v Bratislave už vyhlásili súťaž na stavebné práce, ktoré zahŕňajú rekonštrukciu budovy, úpravu spevnených plôch v okolí i vegetačné úpravy za odhadovaných 216 393 eur bez DPH.
viac
26.05.2021
Bratislava vyhlásila súťaž na rekonštrukciu Jurigovho námestia
Hlavné mesto Bratislava v spolupráci s Metropolitným inštitútom Bratislavy a mestskou časťou Karlova Ves vyhlásil architektonicko-krajinársku súťaž na rekonštrukciu verejných priestranstiev na Jurigovom námestí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %