Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
17.02.2020 07:30

Samospráva chce na Dubničke zriadiť komunitné centrum


Budova mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou.


Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zriadiť komunitné centrum. Vznikne v priestoroch Základnej školy Gorazdova na sídlisku Dubnička.


Termín otvorenia komunitného centra bude závisieť od schvaľovacích procesov, ako i pridelenia financií na mzdy. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

„Komunitné centrum bude poskytovať služby v podobe programov, ktorých cieľom je vzdelávanie, pestovanie záujmových aktivít, občianska svojpomoc alebo riešenie určitých problémov jednotlivcov a rodín,” načrtla radnica. Zároveň bude úlohou centra vytvárať priestor pre komunitný rozvoj, komunitnú rehabilitáciu a sociálnu prácu prostredníctvom poskytovania komplexných sociálnych a komunitných služieb.      

„Centrum bude prispievať k predchádzaniu vzniku alebo zhoršovaniu nepriaznivých sociálnych situácií u obyvateľov alebo nepriaznivých sociálnych situácií v rodinách a k riešeniu miestnych sociálnych problémov prostredníctvom komplexných, odborných činností a aktivít,” ozrejmila radnica.       

Centrum nebude podľa samosprávy zamerané na riešenie problémov určitých skupín obyvateľstva, ale bude určené pre všetkých obyvateľov mesta, ktorí potrebujú pomoc, nevedia si poradiť samostatne, nemajú problém hovoriť o svojich problémoch a majú o pomoc záujem.     

„V súčasnosti dokončujeme spracovanie dokumentácie k registrácii Komunitného centra ako sociálnej služby na Trenčianskom samosprávnom kraji a následne prostredníctvom dotačných mechanizmov budeme žiadať Ministerstvo vnútra SR o schválenie mimorozpočtových finančných prostriedkov na pokrytie mzdových nákladov centra,” dodala bánovská radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2018
Pavilón ZŠ v Bánovciach nad Bebravou rekonštruujú, bude tam komunitné centrum
Bánovce nad Bebravou budú mať komunitné centrum. Samospráva aktuálne zabezpečuje rekonštrukciu pavilónu v Základnej škole Gorazdova na sídlisku Dubnička, kde bude sídliť, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
24.11.2021
Na vjazde do mesta osadili nové tabule s erbom mesta
Obyvateľov i návštevníkov Bánoviec nad Bebravou na príjazdoch od Prievidze, Topoľčian a Trenčína vítajú a následne i vyprevádzajú nové tabule s erbom mesta a s nápisom vitajte alebo dovidenia.
viac
30.03.2022
Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %