Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.08.2019 05:25

Samospráva chce postaviť prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily


Ilustračná snímka, zdroj: Rimava.sk


V Rimavskej Sobote by budúci rok mohla vzniknúť prvá verejne prístupná nabíjacia stanica pre elektromobily. Mestskí poslanci na svojom pondelkovom zasadnutí schválili zapojenie sa do výzvy ministerstva hospodárstva, odkiaľ chce samospráva získať dotáciu 5000 eur.


 V prípade úspechu bude projekt spolufinancovať 1500 eurami.       

Podľa predkladateľa návrhu poslanca Štefana Tankóa nabíjacia stanica v prvých rokoch nebude pre mesto zisková. „Nie je to zárobková činnosť. Naozaj to treba vnímať do budúcnosti ako základnú občiansku vybavenosť. V okolitých štátoch to už beží,“ povedal Tankó.       

Ako pokračoval primátor Jozef Šimko, výstavbu nabíjacej stanice v meste podporuje. „Je to rozumná myšlienka. Elektromobily sa rozvíjajú, dovolím si povedať, že do desiatich rokov predbehnú naftové a benzínové vozidlá,“ uviedol.       

Nabíjacia stanica v Rimavskej Sobote by mala stáť na parkovisku na Mikszáthovej ulici a pozostávať z dvoch vyhradených miest s dvomi konektormi. Výstavba by mala trvať najviac šesť mesiacov a podľa Tankóa by mala byť v prípade podporenia projektu realizovaná v roku 2020.       

V súčasnosti sú pri Rimavskej Sobote najbližšie nabíjacie stanice pre elektromobily v 12 kilometrov vzdialených Ožďanoch a v susednom okresnom meste Lučenec.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
V Hnúšti otvoria nové turistické infocentrum
Poskytovanie informácií návštevníkom mesta o možnostiach turizmu v meste i okolí a predaj suvenírov bude hlavnou úlohou nového turistického infocentra, ktoré v Hnúšti na severe okresu Rimavská Sobota začne fungovať v polovici júna.
viac
09.10.2017
Podľa primátora Bročku bude mesto lídrom v podpore elektromobility
Primátor Trnavy Peter Bročka vidí v blízkej budúcnosti svoje mesto ako slovenského lídra v inštalácii nabíjacích staníc pre elektromobily.
viac
17.03.2018
V bývalom internáte chce samospráva vytvoriť 120 bytov
Dokopy 120 bytov by malo vzniknúť v budove bývalého internátu na Školskej ulici v Rimavskej Sobote, ktorá je v súčasnosti nevyužitá a chátra. Na poslednom mestskom zastupiteľstve (MsZ) o tom informoval primátor Jozef Šimko.
viac
23.12.2018
L. Mikuláš: Rýchlonabíjaciu stanicu pre elektromobily postavia v centre mesta
Vodiči elektromobilov si budú môcť nabiť svoje autá po novom aj v centre Liptovského Mikuláša. Rýchlonabíjacia stanica pribudne počas budúceho roka pri obchodnom dome na Hodžovej ulici. TASR o tom informovala liptovskomikulášska hovorkyňa Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %