Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.03.2018 11:39

Samospráva chce získať dotácie na rekonštrukciu hasičských zbrojníc


Ilustračná snímka Milan Dermek


Banskoštiavnická samospráva chce zrekonštruovať dve hasičské zbrojnice. Na ich opravu sa snaží získať dotácie z ministerstva vnútra. Predloženie žiadosti a tiež výšku prípadného spolufinancovania schválili banskoštiavnickí poslanci na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva.


Mesto plánuje zrekonštruovať vybrané priestory požiarnej zbrojnice na Sládkovičovej ulici. Ako sa uvádza v dôvodovej správe, v značne nevyhovujúcom stave sú sociálne zariadenia na prvom poschodí.       

Okrem prebudovania priestorovej dispozície je potrebná oprava vodoinštalácie, elektroinštalácie a sanitárneho vybavenia. Rekonštrukciu si vyžaduje aj priestor garáže a jej elektroinštalácia. Náklady na túto rekonštrukciu sú vyčíslené na 31.500 eur, požadovaná výška dotácie je 29.925 eur.       

Samospráva by chcela zrekonštruovať aj hasičskú zbrojnicu v Štefultove. Tá pozostáva z dvoch stavebných častí. Opravu si vyžadujú obe, pôvodná časť aj prístavba. Aj v tomto prípade chce mesto žiadať o finančné prostriedky vo výške 29 925 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove
Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.
viac
25.02.2019
Mesto kultúry spojí hudobné projekty krajín V4
Banská Štiavnica privíta najzaujímavejšie hudobné projekty zo Slovenska, Maďarska, Poľska a Česka, ktoré sa stretnú v projekte Nu sound of Visegrad. Putovná koncertná séria príde do mesta v rámci aktivít Banská Štiavnica - Mesto Kultúry 2019.
viac
05.01.2021
B. Štiavnica vyhlásila súťaž na rekonštrukciu atletického štadióna
Samospráva Banskej Štiavnice vyhlásila verejnú súťaž na rekonštrukciu a modernizáciu atletického štadióna. Uchádzači o zákazku v predpokladanej hodnote vo výške viac ako 530 000 eur môžu ponuky mestu predložiť do 28. januára.
viac
20.10.2022
Žiadosti o dotácie na podporu projektov treba podať do konca októbra
Banskobystričania môžu aj tento rok podať žiadosť o podporu projektov z mestského rozpočtu na rok 2023. Predložený projekt je potrebné bližšie charakterizovať, určiť cieľovú skupinu, vízie, zámery, ciele a prínosy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %