Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.05.2017 04:29

Samospráva Fiľakova zamestnala 36 ľudí cez projekty rezortu práce


Pohľad na Fiľakovo.


Spolu 36 ľudí zamestnala samospráva Fiľakova v Lučeneckom okrese cez projekty Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Ako informoval primátor Attila Agócs, mesto zareagovalo na výzvu určenú pre najmenej rozvinuté okresy, ktorej cieľom je uplatnenie dlhodobo nezamestnaných na trhu práce.


Spomedzi uchádzačov vybrali podľa jeho slov tých, s ktorými má samospráva pozitívne skúsenosti a na trhu práce by inak len ťažko našli uplatnenie. „Je veľa takých, ktorí stratili pracovné návyky, alebo zo zdravotných či iných dôvodov nemôžu pracovať na tri zmeny v závode. Týmto ľuďom sme vedeli cez výzvu pomôcť,“ priblížil Agócs s tým, že väčšina má nad 50 rokov.      

Mesto prijalo 35 nových zamestnancov cez Operačný program Ľudské zdroje - národný projekt Cesta na trh práce. Jedenásti budú udržiavať a čistiť verejné priestranstvá, dvaja budú pracovať na údržbe športového areálu a traja vypomôžu na mestskom úrade (MsÚ). Niektorí z nich budú podľa primátora vykonávať aj práce, na ktoré mesto doteraz nemalo kapacity. „Ide napríklad o čistenie korýt potokov, ktoré je dôležité v rámci protipovodňových opatrení. Kým nemáme peniaze na komplexnejšie riešenie, musíme sa snažiť aspoň takto,“ vysvetlil.      

Ďalších 19 zamestnancov si nájde miesto v mestských inštitúciách. Zamestnaní budú na jeden rok, väčšina z nich na plný úväzok. „Novým zamestnancom uhradíme aj stravné lístky a všetky náležitosti, ktoré nám ako zamestnávateľovi prináležia zo zákona,“ konkretizovala Andrea Mágyelová, prednostka MsÚ a dodala, že posledný, 36. zamestnanec, je prijatý cez program Úspešne na trhu práce.      

Podobný projekt využilo Fiľakovo aj vlani. Podľa primátora sa dotyční potom dokázali uplatniť v iných zamestnaniach. „Môžeme skonštatovať, že tento nástroj ministerstva práce teda do istej miery naozaj funguje,“ uzavrel Agócs.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
MV SR podporí svojpomocnú výstavbu obydlí prostredníctvom mikropôžičiek
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje (OP ĽZ) poskytne 13,5 milióna eur na finančné nástroje pre svojpomocnú výstavbu obydlí a podporu sociálnych podnikov.
viac
04.04.2017
Prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) otvorilo druhé hodnotiace kolo v rámci výzvy, ktorá je zameraná na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
27.08.2017
Ministerstvo zjednodušilo podmienky výzvy na prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje zjednodušilo podmienky výzvy na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
22.11.2018
Ministerstvo vnútra SR pomôže obciam s bývaním rómskych komunít
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), vyhlásilo dňa 19. novembra 2018 výzvu zameranú na zlepšené formy bývania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %