Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.03.2020 07:30

Samospráva Novák plánuje rekonštrukciu tepelných rozvodov


Ilustračná snímka: (int.).


Samospráva Novák plánuje rekonštrukciu tepelných rozvodov na území mesta. Práce by mali obyvateľom priniesť efektívnejšie vykurovanie. Firma, ktorá má teplovody v nájme od mesta, na rekonštrukciu získala financie z fondov Európskej únie. Informoval o tom primátor Dušan Šimka.


Opravou prejdú mestské tepelné rozvody v dĺžke približne dva kilometre, rekonštrukciou by sa mal odstrániť ich zlý technický stav. „Očakávame efektívnejšie vykurovanie a obmedzenie tepelných strát, pri ktorých by para unikala zo zeme. Cieľom je, aby obyvatelia v konečnom dôsledku za teplo menej platili,” uviedol primátor.

Rekonštrukciu chce samospráva podľa neho zabezpečiť tento rok mimo vykurovacej sezóny, týka sa rozvodov v chemickej kolónii, ulíc Hviezdoslavova, M. Rázusa, I. Krasku, časti Ulice chemikov a Ulice baníkov. „Štvorrúrový systém sa vymení za dvojrúrový. Obyvatelia bytových domov si budú môcť sami regulovať dodávky tepla a teplej vody. Budú si môcť nastaviť rôzne režimy vykurovania v rámci dňa, prípadne týždňa,” vysvetlil Šimka.

Na rekonštrukciu teplovodov získala firma Benet, s. r. o., nenávratný finančný príspevok vo výške 1 191 449,80 eura z Operačného programu Kvalita životného prostredia SR. Celková výška oprávnených prostriedkov predstavuje 1 401 705,65 eura, spolufinancovanie je tak vo výške 210 255,85 eura.

Novácka samospráva chce do budúcna zabezpečiť rekonštrukciu tepelných rozvodov aj v iných častiach mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
V Krupine chcú odovzdať obnovený Dom služieb aj mestský úrad
Prioritou vedenia mesta Krupina v tomto roku je obnova budov, miestnych komunikácii a tiež revitalizácia športovísk. K najväčším investíciám patrí rekonštrukcia Domu služieb, s ktorou sa začalo už vlani v lete.
viac
02.03.2020
Humenné si od rekonštrukcie MŠ sľubuje 70-percentnú úsporu energií
Mesto Humenné plánuje na jar začať s jednou z najväčších rekonštrukcií materských škôl (MŠ).
viac
19.05.2020
Modernizáciu zdravotného strediska plánujú ukončiť do decembra
Vo Veľkom Šariši začali v pondelok po polstoročí od postavenia s obnovou budovy zdravotného strediska. Modernizácia bude stáť takmer 650 000 eur, z mestského rozpočtu pôjde 34 000 eur. Zvyšok bude financovaný z európskych zdrojov.
viac
23.11.2020
Obecný úrad sa presťahoval späť do zrekonštruovanej budovy
Budova Obecného úradu v Močenku prešla komplexnou rekonštrukciou. Počas rekonštrukčných prác boli od začiatku februára tohto roka jednotlivé oddelenia obecného úradu presťahované do priestorov kultúrneho strediska – kláštora na Školskej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %