Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
24.08.2016 11:10

Samospráva opravuje cesty v Radvani, vynaloží na to 75 000 eur


Pohľad na sídlisko Radvaň v Banskej Bystrici. Snímka zdroj: (bystricoviny.sk).


Úseky miestnych komunikácií, ktoré dlhodobo znižovali komfort vodičom a chodcom v Banskej Bystrici, prechádzajú v týchto dňoch obnovou.


V súvislosti s tým Banskobystričanov čakajú dočasné dopravné obmedzenia v úseku od výjazdu z hypermarketu Tesco až po odbočku na Bernolákovu ulicu. Na stavebné práce na sídlisku Radvaň vynaloží mesto 75 000 eur.      

"V tejto lokalite sa už začalo s búraním a výmenou obrubníkov na chodníkoch, ktoré sa dočkajú čiastočnej obnovy. Od stredy (24. 8.) sa bude v celom úseku vozovky frézovať, výškovo sa upravia vpusty a šachty, v závislosti od počasia sa položí nový asfalt v dvoch vrstvách. Práve v čase pokládky asfaltu dôjde k uzatvoreniu výjazdov od Tesca a Bernolákovej ulice," konštatovala Renáta Hláčiková, vedúca oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí banskobystrického magistrátu.      

Ako pripomenula, všetky obmedzenia pre motoristov budú označené prenosným dopravným značením a dopravu budú riadiť príslušníci mestskej polície.      

"Zároveň pracujeme na obnove povrchu vnútroblokovej komunikácie na Ulici Družby 9 až 15, do ktorej investuje samospráva takmer 24 000 eur," dodala Hláčiková.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
13.03.2020
Mesto Košice začalo s pravidelnou stavebnou údržbou ciest
Mesto Košice začína s pravidelnou stavebnou údržbou cestných komunikácií. Ako informuje na svojej webovej stránke, v týchto dňoch sú naplánované viaceré krátkodobé dopravné obmedzenia na uliciach, kde sú opravy výtlkov nevyhnutné.
viac
28.04.2021
Banskobystrickí poslanci prerozdelili 1,5 milióna eur
Napriek koronakríze mesto Banská Bystrica skončilo uplynulý rok s prebytkom a poslanci tak v utorok na zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) mohli prerozdeliť finančné prostriedky v objeme viac ako 1,5 milióna eur.
viac
17.05.2021
Začínajú sa dokončovacie práce na ceste medzi Čaňou a Haniskou
Hlavný ťah medzi obcami Čaňa a Haniska v okrese Košice-okolie by mal byť opravený do konca mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %